De trend op dit moment

In de wereld van chocolade zien we de laatste periode een steeds groter wordende trend. Dat is de trend van het chocolade kleuren. In de winkels vind je niet meer alleen de chocolade in traditionele kleuren; puur, melk en wit, maar in alle kleuren van de regenboog. Een trend die wij maar al te goed snappen, want ook wij zijn een groot fan. Om ook jullie thuis mee te laten liften op deze trend vertellen wij graag hoe je de chocolade zo mooi gekleurd krijgt.

Wij gebruiken hiervoor cacaoboter i.p.v. chocolade, zodat we de kleuren aan kunnen brengen op de bonbon vorm. Hierdoor krijgt de bonbon een mooie kleur, zonder de smaak en kleur van de chocolade aan te tasten. De cacaoboter kun je met een tandenborstel / kwastje en airbrush aanbrengen op de bonbonvorm. Wanneer je aan de slag wil gaan met een airbrush hou dan goed in gedachte dat dit een speciale airbrush moet zijn voor chocolade. Laat je hierover goed bij de specialisten informeren.

Hoe je te werk gaat bij chocolade kleuren

Wij noemen het wel chocolade kleuren, maar zoals eerder uitgelegd is het eigenlijk de cacaoboter die je gaat kleuren en aanbrengt op de vorm, zodat je uiteindelijk een mooi gekleurd laagje over de chocolade krijgt.

Hiervoor gebruik je 100 gram cacaoboter en 4 gram kleurstofpoeder. Deze meng je en smelt je een dag van te voren naar 45 graden. Dit doe je een dag van te voren omdat de kleuren dan mooi intens worden. Wanneer de chocolade gesmolten is mix je dit mengsel met een staafmixer om alle klontjes weg te halen. Op het moment dat je aan de slag wil gaan met het maken van je bonbons, moet je dit cacaoboter mengsel tableren. Dit doe je door het bakje met het kleurtje in een schaaltje met koud water te zetten en goed door te roeren. Zorg dat de cacaoboter terug gekoeld wordt naar ongeveer 30 graden. Je gekleurde cacaoboter is nu klaar voor gebruik.

Breng met een kwastje of met de airbrush de kleur aan op je bonbonvorm. Laat dit hard worden en schenk hier vervolgens de gewone chocolade overheen, zoals je normaalgesproken ook te werk gaat. Hier onder hebben wij een filmpje toegevoegd waarop je stapsgewijs kunt zien hoe je de vorm kunt kleuren en vullen. Wil je liever onder begeleiding aan de slag en alles leren over chocolade en chocolade kleuren? Boek dan onze masterclass!

Heel veel plezier!