Wie is er nu niet gek op aardbeien. Dus krijg je viste en presenteer je deze aardbeientaart met ricotta. Dan zit je altijd goed. De ricotta in de taart, maakt de taart lekker luchtig en fris.
Ingrediënten | gram |
---|---|
Deeg voor de bodem | |
Basterdsuiker | 106 |
zout | 1 |
ei | 16 |
roomboter | 133 |
Deel 2 | |
Zelfrijzend bakmeel | 200 |
Totaal | 455 |
Ricotta vulling | gram |
---|---|
Vanille extract | 1 |
slagroom op yoghurt dikkte geklopt | 110 |
Suiker | 95 |
Ricotta | 425 |
Sinaasappel rasp | van één sinaasappel |
Totaal | 631 |
De decoratie | gram |
---|---|
Aardbeien | 500 |
taartina | zakje |
Water | 200 |
Totaal | 700 |
Snij de aardbeien door midden
Leg ze op de ricotta vulling
Maak de gelei van de taartina volgens gebruiksaanwijzing
Doe de taartina over de aardbeien met een kwastje
Niet te koud serveren dan verliezen de aardbeien hun smaak.