Met de aardbeientaart met ricotta scoor je altijd

Wie is er nu niet gek op aardbeien. Dus krijg je viste en presenteer je deze aardbeientaart met ricotta. Dan zit je altijd goed. De ricotta in de taart, maakt de taart lekker luchtig en fris.

Ingrediëntengram
Deeg voor de bodem
Basterdsuiker106
zout1
ei16
roomboter133
Deel 2
Zelfrijzend bakmeel200
Totaal455
Ricotta vullinggram
Vanille extract1
slagroom op yoghurt dikkte geklopt110
Suiker95
Ricotta425
Sinaasappel raspvan één sinaasappel
Totaal 631
De decoratiegram
Aardbeien500
taartinazakje
Water 200
Totaal700

Benodigdheden

  • taartpan met doorsnee van 24 cm
  • mixer
  • 100 gram chocolade om bodem mee in te strijken.
  • deegroller
  • Stukje bakpapier
  • spatel
  • rijstkorrels
  • gas/ elektra om te verwarmen.
  • klein pannetje

Bereiding van de bodem

  • Vet de taartpan goed in
  • Meng de roomboter , basterdsuiker, zout en ei door elkaar.
  • voeg het zelfrijzend bakmeel toe.
  • laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
  • rol het deeg uit.
  • Doe het in de vorm. rol het overige deeg eraf
  • bekleed de bodem met een stukje bakpapier en leg daarop de rijst.
  • bak de taart 20 minuten op een stand van 220 graden.
  • verwijder de rijst.
  • bak de taart nog eens 10 minuten tot ie mooi bruin is.
  • wanneer de bodem is afgekoeld instrijken met chocolade.
  • Dit recept is voor één taartbodem. 

Bereiding van de Topping

  • Klop de slagroom  tot yoghurt dikte.
  • Klop in een andere kom de ricotta , vanille, suiker en sinaasappelrasp ongeveer 4 minuten goed luchtig.
  • Meng voorzichtig de slagroom onder
  • Schep de vulling in de taartbodem.
  • Laat de taart een uur opstijven in de koelkast.

Opmaak van de Aardbeientaart met Ricotta

Snij de aardbeien door midden

Leg ze op de ricotta vulling

Maak de gelei van de taartina volgens gebruiksaanwijzing

Doe de taartina over de aardbeien met een kwastje

Niet te koud serveren dan verliezen de aardbeien hun smaak.