Het is een perfecte combinatie, chocolade en sinaasappel. Maak deze ganache vulling maar eens voor in je bonbon. Dan kun je heerlijk genieten van bonbons met sinaasappel.

Maak altijd eerst de ganache voordat je de chocolade op tempratuur brengt om de bonbon vorm mee te vullen. Wanneer je echt een lekkere sinaasappel eet, maak dan deze vulling, omdat het verglijkbaar is met zo’n lekkere sinaasappel. De bonbons met sinaasappel smaken een beetje naar een Pims koekje.

Tempereer eerst de chocolade alvorens een vorm te vullen met chocolade. Dit is belangrijk om altijd te doen. Anders zullen de bonbons met sinaasappel nooit hel uit de vorm komen. Op deze pagina leer je hoe je chocolade tempereert.

Wil je next level met je bonbon gaan, dan kun je met cacaoboter eerst een mooi kleurtje aanbrengen in de bonbonvorm. Hoe dat werk is te lezen op deze pagina.

De Ganachegram
vloeibare slagroom75
glucose of honing 62
sinaasappel1
rasp van sinaasappel 1
melkchocolade gallets150
bonbon vorm kleurengram
cacaoboter
kleurstof voor chocolade
vorm vullen met chocoladegram
chocolade naar keuze150

Benodigdheden

  • warmte bron
  • Pannetje
  • Spatel
  • Zeefje
  • Rasp
  • Bonbon vorm
  • Spuitzakje
  • Glaceer mes

Bereiding van de ghanache

  • Rasp de schil van een sinaasappel
  • Doe de slagroom in de pan
  • Voeg de glucose toe
  • Pers de sinaasppel uit boven het pannetje met een zeef
  • Breng het geheel aan de kook
  • Haal van het vuur af
  • Voeg de kleine stukje chocolade toe
  • Blender het met de staafmixer

Het kleuren van de cacaoboter

smelt de cacaoboter

voeg een kleurtje toe

tempereer de cacaoboter

Opmaak van de sinaasappel bonbon

  • Tempereer de chocolade
  • Vul de vorm
  • Even laten uitharden in koelkast
  • Ganache in vormpjes doen.
  • Een nacht laten rusten
  • Opnieuw de chocolade tempereren
  • Onderkant dicht strijken met chocolade

Tip: Deze taart is het lekkerst als je hem direct serveert. Bewaren in de koelkast. Maar voor je het gaat eten. Altijd even op kamer temperatuur laten komen