Makkelijker kunnen we het niet maken

Deze Carrot cake is echt super makkelijk om te maken. Je doet alle ingrediënten in een kom, mix het door elkaar en bakken maar. Je kunt de geraspte worteltjes kant en klaar kopen in een zakje in de supermarkt. Maar dat kan niet op tegen zelf geraspte wortelen. Daar zit veel meer smaak aan. Vind ik dan.

Mini cakejes

In plaats van een grote taart te bakken. Kun je het deeg ook uitstrijken over een vierkante bakplaat. Maak het niet te hoog met het deeg. Met het bakken zet je de tempratuur een graad of 10 hoger. En je bakt de taart wat korter. Als de taart is afgekoeld vul je de carrot cake met een laagje crème. Invriezen. Uit de diepvries een beetje laten ontdooien. Dan vierkante gebakjes ervan snijden. En verder afwerken.

Cake beslaggram
deel 1
basterdsuiker315
Zout1
Heel ei210
Mayonaise200
Deel 2
Kaneel10
Nootmuskaat2
Koolzuur(baking soda)13
Patendbloem310
Deel 3
Ananas gesneden125
Walnoten gebroken15
Pistache noten gebroken5
Geraspte wortels275
Totaal1481
Roomkaas toppinggram
Mascarpone250
Slagroom250
Suiker25
Lemon curd75
Totaal600

Benodigdheden

  • oven
  • bakpapier
  • grote schaal om alles in te mengen
  • bakplaat met hoge rand of
  • springvorm Ø 18 of 20 cm
  • rasp
  • garde
  • spatel
  • plastic handschoenen

Bereiding van de Carrot Cake

  • Sla het ei los, meng de basterdsuiker en
    daarna de mayonaise door het eimassa
  • Meng deel 2 goed door
  • Meng deel 3 onder deel 1 en 2
  • Vet de taartpan goed in!
  • Je kunt uit dit recept twee taartjes halen, uit een bakvorm van 18 cm. Maar kunt ook één taart baken in een grote springvorm. Het bakblik net zo vullen als een cake want de taart komt nog omhoog. Dan bakken in de oven op 175/180 graden in 50 minuten.

Bereiding van de topping

  • Klop de slagroom met suiker tot yoghurt dikte.
  • Meng de mascarpone onder.
  • Voeg de lemon curd toe.
    (Deze laatste vind je in de supermarkt bij de jam)

Opmaak van de Carrot Cake

  • Laat de taart goed afkoelen
  • Snij de taart een keer doormidden.
  • Doe de vulling erin
  • Spuit boven op de taart mooie toefjes.
  • Versieren met wat nootjes en worteltjes.
  • Tip: wil je dat de worteltjes boven op de taart mooi blijven. Breng dan 50 gram water en 50 gram suiker aan de kook. Laat even koken. Doe dan een paar minuten de geraspte worteltjes in. Daarna goed uit laten lekken.