Makkelijk te delen

Wanneer je de chocolade rol met frambozen maakt, is het makkelijk om er plakjes van te snijden. Makkelijker dan van een taart. En het voordeel dat je de cake op een mooie schaal kunt presenteren. Zodat iedereen zelf zijn stukje van de schaal af kan pakken. Om heerlijk op te snoepen.

Trucje

Het bakken van de chocolade cake is nogal eens gebeurd. Maar na het bakken, leg je de cake op een thee doek. Met het bakpapier naar boven. Haal het papier van de cake. Rol nu de cake in de theedoek. Dan voorkom je dat de cake gaat scheuren. Zo krijg je een mooie strakke chocolade rol met frambozen.

Voor de cake rol gram
Deel 1
eieren200
fijne suiker125
Deel 2
bloem(gezeefd)90
cacaopoeder30
Deel 3
boter( gesmolten)20
Totaal465
Luchtige crêmegram
Deel 1
boter50
roomkaas185
Deel 2
witte chocolade gesmolten135
Deel 3
slagroom (vloeibaar)180
Totaal370
Voor de opmaakgram
Frambozen of ander fruit

Benodigdheden

  • Oven
  • Warmte bron
  • bakplaat 30 x 38 cm  of 15 x 19 cm  dit is voor half recept
  • bakpapier
  • mixer
  • garde
  • schaaltjes om af te wegen
  • grotere schaal om te mixen.
  • pannetje
  • spuitzakje ( kan ook met een snoepzakje of diepvries zakje )

Bereiding chocolade cake

  • Doe bakpapier op de bakplaat 30 x 38 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet een pannetje met een bodem water op fornuis.
  • Doe in een schaal de eieren met de suiker.
  • Verwarm de eieren met suiker ongeveer 5/8 minuten  au bain marie blijf kloppen met een garde.
  • Het mengsel word dikker en wit.
  • Haal van het vuur af.
  • Klop de ei mengsel zeer luchtig met de mixer en koud.
  • Spatel in drie delen de bloem en cacao onder
  • Spatel de gesmolten boter onder
  • Strijk uit op bakplaat
  • Bak in 8 minuten gaar
  • Leg een schone theedoek klaar.
  • Leg de cake met bakpapier naar boven op de theedoek
  • Haal bakpapier eraf.
  • Rol de cake in de theedoek op.
  • Dit recept is voor ongeveer 12 personen. 
  • Tip: door de cake op te rollen in een theedoek., vorm je te cake alvast voor. Daardoor zal hij later minder scheuren.
  • Maak je een half recept kun je ook de maten 15 x 19 cm aanhouden. Vouw wel altijd een omhoog staand randje zodat het beslag in de vorm blijft.

Bereiding van de Luchtige crême

  • Doe bakpapier op de bakplaat 30 x 38 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet een pannetje met een bodem water op fornuis.
  • Doe in een schaal de eieren met de suiker.
  • Verwarm de eieren met suiker ongeveer 5/8 minuten  au bain marie blijf kloppen met een garde.
  • Het mengsel word dikker en wit.
  • Haal van het vuur af.
  • Klop de ei mengsel zeer luchtig met de mixer en koud.
  • Spatel in drie delen de bloem en cacao onder
  • Spatel de gesmolten boter onder
  • Strijk uit op bakplaat
  • Bak in 8 minuten gaar
  • Leg een schone theedoek klaar.
  • Leg de cake met bakpapier naar boven op de theedoek
  • Haal bakpapier eraf.
  • Rol de cake in de theedoek op.

Opmaak van de chocoladerol met frambozen

  • Rol de cake voorzichtig uit de theedoek
  • Bestrijk de binnen kant met de crème.
  • Doe de vruchtjes erop.
  • Rol de cake weer voorzichtig op (wel zonder theedoek)
  • Strijk de buitenkant ook in met de crème.
  • ga er met een stukje bakpapier overheen , krijg je het mooi glad.
  • Je kunt er boven op mooie toefjes spuiten.
  • Bestuif met een beetje cacao poeder.
  • Leg de vruchtjes  op de toefjes.

Tip: Bewaar de cake in de koelkast maar serveer hem niet te koud. Dit komt de smaak ten goede.