Dit smarties chocolade taartje is een super leuk recept om met je kinderen te maken. Door de eenvoud van het recept kun je je echt richten op het gezellig samen bezig zijn. Laat bijvoorbeeld de kinderen het deeg deels met de hand kneden voor een lekker klieder effect. Zo is niet alleen het eten van dit chocolade smarties taartje een feest, maar ook de bereiding ervan.

Ingredientengram
Deel 1
Zachte boter120
Poedersuiker100
Deel 2
Patend bloem200
Totaal 490
Ingredientengram
Voor de ganache van de smartie taartje
slagroom150
stukjes melk chocolade200
Voor de opmaak
Smarties

Benodigdheden

  • Oven
  • Warmte bron
  • Spring vorm van 18 cm
  • Pannetje
  • Schaaltjes om af te wegen
  • Bakpapier
  • Rijstkorrels / Droge bonen
  • Huishoud folie
  • Deeg roller

Bereiding van het smarties chocolade taartje

  • Doe de boter in de kom
  • Meng de poedersuiker en het zout onder
  • Meng het ei onder
  • Kneed de gezeefde bloem door het deeg
  • Maak er een mooi plat stuk van
  • Verpak het deeg in huishoudfolie
  • Plaats 30 minuten in de koelkast
  • Vet de vorm in
  • Rol het deeg uit
  • Bekleed de vorm met het deeg, maak de rand niet te hoog
  • Koel nogmaals 10 minuten in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Leg een stukje bakpapier op het deeg
  • Doe de rijstkorrels op het bakpapier
  • Zet de taart in de voorverwarmde oven
  • Verwijder na 10 minuten het bakpapier en de rijst
  • Zet terug in de oven
  • Draai de temperatuur terug naar 160 graden
  • Bak nog ongeveer 15 minuten, of tot het deeg een mooie kleur heeft
  • Laat de taart afkoelen

Tip: Het bakpapier kun je ook vervangen voor koffie filter zakjes, maar deze open en niet er een paar aan elkaar. Op deze manier krijg je een ronde vorm. Wel oppassen dat er geen nietjes in het deeg blijven. Dit heet trouwens “blind bakken”