De Chocolade-vanille-cheesecake brûlée heeft een luxe uitstraling. En je kunt deze taart ook als nagerecht serveren bij het diner. Maak de puntjes niet te groot. Want dan is de taart te machtig.
Lekker bij de Chocolade-vanille-cheesecake brûlée is rood fruit. Door rood fruit toe te voegen aan de cheescake krijg je een extra frisse smaak. Een mooie tegenhanger tegen de witte chocolade die in de taart zit.
Deeg voor de bodem | gram |
---|---|
Deel 1 | |
Chocoladebiscuitjes | 305 |
Amandelmeel | 35 |
Gesmolten roomboter | 90 |
Fijne suiker | 50 |
Totaal | 480 |
Voor de vullig | gram |
---|---|
Deel 2 | |
Roomkaas (Philadelphia/Monchou) | 450 |
Ricotta | 325 |
Fijne suiker | 200 |
vanille-extract | 1,5 theelepel |
ei | 180 |
Gesmolten pure chocolade | 180 |
Maizena | 25 |
Totaal | 1180 |
De topping | gram |
---|---|
roomkaas | 150 |
poedersuiker | 60 |
slagroom (vloeibaar) | 70 |
Gembersap | 20 |
Tip: Doe dit vlak voor het opdienen van de taart. Dan blijft het suikerlaagje lekker krokant. laat je het langer staan dan trekt het vocht aan.
Serveer de taart met heerlijk vers rood fruit.