Een chique taartje

De Chocolade-vanille-cheesecake brûlée heeft een luxe uitstraling. En je kunt deze taart ook als nagerecht serveren bij het diner. Maak de puntjes niet te groot. Want dan is de taart te machtig.

Roodfruit

Lekker bij de Chocolade-vanille-cheesecake brûlée is rood fruit. Door rood fruit toe te voegen aan de cheescake krijg je een extra frisse smaak. Een mooie tegenhanger tegen de witte chocolade die in de taart zit.

Deeg voor de bodemgram
Deel 1
Chocoladebiscuitjes305
Amandelmeel35
Gesmolten roomboter90
Fijne suiker50
Totaal 480
Voor de vulliggram
Deel 2
Roomkaas (Philadelphia/Monchou)450
Ricotta325
Fijne suiker200
vanille-extract1,5 theelepel
ei180
Gesmolten pure chocolade180
Maizena25
Totaal1180
De toppinggram
roomkaas150
poedersuiker60
slagroom (vloeibaar) 70
Gembersap20

Benodigdheden

  • Oven
  • Springvorm 18 cm
  • Vet vrij papier
  • Mixer
  • paar grote komen
  • lepel
  • weegschaal
  • gasbrandertje

Bereiding van de bodem

  • Vet de springvorm in met boter.
  • Bekleed de springvorm 18 cm met bakpapier.
  • Doe de koekjes in een blender en maal deze fijn.
  • Smelt de boter op het vuur of in magnetron.
  • Voeg de amandelmeel en suiker bij de koekjes
  • Voeg de boter bij het koekjes mengsel.
  • Druk de koekjes met de achterkant van de lepel op de bodem en tegen de rand.
  • Laat goed koud worden ik koelkast. ongeveer 30 minuten.
  • Dit recept is voor één taartbodem. 
  • Tip: Heb je geen tijd om 30 minuten te wachten. Plaats dan de bodem in de diepvries.

Bereiding van de vulling

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Smelt de pure chocolade in magnetron of au bain mari.
  • Doe de roomkaas,ricotta en suiker in de mixkom en mix het tot het mooi glad is.
  • Hoeft niet luchtig te zijn. Ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de eieren toe.
  • De helft van de vanille.
  • onder mixen en klaar.
  • Doe  780 gram in een grote kom en zet apart.
  • Voeg de chocolade toe aan de vulling in de mix kom.
  • Onder mixen tot een gladde massa.
  • Schenk de chocolade op de gekoelde bodem.
  • Meng de maizena met de rest van de vanille tot een glad papje
  • Voeg een klein beetje van het apart gezette roomkaas aan de maizena toe.
  • Maak er weer een glad mengsel van.
  • Roer nu het papje onder de apart gezette roomkaas mengsel
  • Giet het boven op het chocolade mengsel.

Afbakken van de Chocolade-vanille-cheescake brûlée

  • Als de rand stevig aanvoelt is de taart gaar.
  • Binnen in is de taart nog wiebelig.
  • Draai de temperatuur van de oven uit.
  • Laat de taart nog 20 minuten in de oven nagaren.
  • Laat de taart afkoelen op de aanrecht.
  • Plaats de taart nog drie uur of langer in de koelkast.
  • Dan wordt de binnenkant ook stevig.

Opmaak van de Chocolade-vanille-cheesecake brûlée

  • Strooi de suiker over de taart.
  • karamelliseer de suiker met een gasbrandertje.

Tip: Doe dit vlak voor het opdienen van de taart. Dan blijft het suikerlaagje lekker krokant. laat je het langer staan dan trekt het vocht aan.

Serveer de taart met heerlijk vers rood fruit.