Een heerlijke luchtige cake

Cake is altijd een goed idee. Deze chocoladecake met bitterkoekjes is makkelijk om te maken. En heerlijk om te eten. De bitterkoekjes geven een heerlijke smaak aan de cake. Hou je een stuk cake over, dan is deze ook makkelijk in te vriezen, zonder dat de smaak verloren gaat. Maar in een gesloten trommel of zak kun je de cake een paar dagen bewaren.

Maak de taart extra feestelijk

Door bij de chocoladecake met bitterkoekjes een lekkere topping te maken. Met daarom heen rood fruit, dat maakt deze cake extra feestelijk.

Cake beslaggram
Deel 1
Zelfrijzend bakmeel200
Fijne suiker150
witte gesmolten chocolade170
Boter gesmolten125
Ei(2)100
vanille exract1 theelepel
Deel 2
Bitterkoekjes105
Totaal860
Roomkaas toppinggram
Mascarpone125
Slagroom125
Suiker12
Vers fruit
Totaal 262

Bereiding van Cakebeslag

  • Vet de tulband vorm in met roomboter.
  • Doe de bitterkoekjes in de blender en maal deze in grove kruimels. Kan ook met de hand.
  • Weeg alle grondstoffen af van deel 1.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel in een grote schaal.
  • Voeg alle andere grondstoffen van deel 1 toe.
  • Mix dit tot een mooi glad beslag.
  • Giet 1 /3 deel in de tulband vorm.
  • Meng nu de bitterkoekjes kruimels door het beslag.
  • Giet het beslag ook in de tulband vorm
  • Bakken op 180 graden ongeveer 40 /45 minuten.
  • TIPS
  • Wanneer je je bakblik met roomboter in smeert zal deze smaak heerlijk in de cake trekken en je cake krijgt een mooi goud bruin kleurtje.
  • Zorg dat alle grondstoffen op kamer temperatuur zijn.
  • Kijk met een prikker of de cake gaar is van binnen.

Bereiding van de topping

  • Vet de tulband vorm in met roomboter.
  • Doe de bitterkoekjes in de blender en maal deze in grove kruimels. Kan ook met de hand.
  • Weeg alle grondstoffen af van deel 1.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel in een grote schaal.
  • Voeg alle andere grondstoffen van deel 1 toe.
  • Mix dit tot een mooi glad beslag.
  • Giet 1 /3 deel in de tulband vorm.
  • Meng nu de bitterkoekjes kruimels door het beslag.
  • Giet het beslag ook in de tulband vorm
  • Bakken op 180 graden ongeveer 40 /45 minuten.

TIPS

  • Wanneer je je bakblik met roomboter in smeert zal deze smaak heerlijk in de cake trekken en je cake krijgt een mooi goud bruin kleurtje.
  • Zorg dat alle grondstoffen op kamer temperatuur zijn.
  • Kijk met een prikker of de cake gaar is van binnen.