Cake is altijd een goed idee. Deze chocoladecake met bitterkoekjes is makkelijk om te maken. En heerlijk om te eten. De bitterkoekjes geven een heerlijke smaak aan de cake. Hou je een stuk cake over, dan is deze ook makkelijk in te vriezen, zonder dat de smaak verloren gaat. Maar in een gesloten trommel of zak kun je de cake een paar dagen bewaren.
Door bij de chocoladecake met bitterkoekjes een lekkere topping te maken. Met daarom heen rood fruit, dat maakt deze cake extra feestelijk.
Cake beslag | gram |
---|---|
Deel 1 | |
Zelfrijzend bakmeel | 200 |
Fijne suiker | 150 |
witte gesmolten chocolade | 170 |
Boter gesmolten | 125 |
Ei(2) | 100 |
vanille exract | 1 theelepel |
Deel 2 | |
Bitterkoekjes | 105 |
Totaal | 860 |
Roomkaas topping | gram |
---|---|
Mascarpone | 125 |
Slagroom | 125 |
Suiker | 12 |
Vers fruit | |
Totaal | 262 |
TIPS