Deze mooie Chocoladetaart met kersen ziet er echt feestelijk uit. Maar ook de smaak is voortreffelijk. De heerlijke chocolade smaak, met de luchtige mousse en de frisse kersen die in de taart zitten, maakt het tot een feestje voor in je mond.
De chocoladetaart met kersen is nogal wat werk. Maar het voordeel is, dat je deze taart kunt maken wanneer je zin hebt. Want om een mooie strakke taart te krijgen, zul je taart eerst moeten invriezen. Dus je kunt deze taart maken op een rustig moment.
Maak de chocolade gelei een dag van te voren, zodat deze goed kan afkoelen. Dan kan je de gelei een beetje opwarmen, als je de chocoladetaart met kersen uit de vriezer haalt. Vergeet niet om een groot bord onder het blikje te zetten, waar de taart op staat. Dan kun je de chocolade gelei die van de taart afdruipt weer her gebruiken. Je kunt deze invriezen. Maar de gelei is ook lekker op ijs.
Beslag voor Biscuit | gram |
---|---|
Deel 1 | |
Heel ei | 100 |
Fijne suioker | 60 |
Deel 2 | |
Patisserie bloem | 30 |
Maizena | 20 |
Cacao | 10 |
Deel 3 | |
Roomboter gesmolten | 20 |
Totaal | 240 |
Chocolade mousse | gram |
---|---|
Gelatine | 1,5 blaadje |
Slagroom | 225 |
Fijne suiker | 40 |
Water | 40 |
eidooier | 40 |
Pure chocolade ( gesmolten) | 65 |
Totaal | 410 |
Extra kersen voor vulling |
Chocolade gelei | gram |
---|---|
Water | 140 |
Fijne Suiker | 190 |
Slagroom | 130 |
Cacaopoeder | 70 |
Gelatine | 3 blaadjes |
Tip : Je kunt de gelei ook al eerder maken. En tot gebruik in koelkast of vriezer bewaren. En wanneer je het nodig hebt verwarmen tot 35 graden. Wat je over hebt kun je ook hergebruiken. Ook lekker over het ijs .