Feestelijke Chocoladetaart met kersen

Deze mooie Chocoladetaart met kersen ziet er echt feestelijk uit. Maar ook de smaak is voortreffelijk. De heerlijke chocolade smaak, met de luchtige mousse en de frisse kersen die in de taart zitten, maakt het tot een feestje voor in je mond.

Goede voorbereiding

De chocoladetaart met kersen is nogal wat werk. Maar het voordeel is, dat je deze taart kunt maken wanneer je zin hebt. Want om een mooie strakke taart te krijgen, zul je taart eerst moeten invriezen. Dus je kunt deze taart maken op een rustig moment.

De Chocolade gelei

Maak de chocolade gelei een dag van te voren, zodat deze goed kan afkoelen. Dan kan je de gelei een beetje opwarmen, als je de chocoladetaart met kersen uit de vriezer haalt. Vergeet niet om een groot bord onder het blikje te zetten, waar de taart op staat. Dan kun je de chocolade gelei die van de taart afdruipt weer her gebruiken. Je kunt deze invriezen. Maar de gelei is ook lekker op ijs.

Beslag voor Biscuitgram
Deel 1
Heel ei100
Fijne suioker60
Deel 2
Patisserie bloem30
Maizena20
Cacao10
Deel 3
Roomboter gesmolten20
Totaal 240
Chocolade moussegram
Gelatine1,5 blaadje
Slagroom225
Fijne suiker40
Water40
eidooier40
Pure chocolade ( gesmolten)65
Totaal 410
Extra kersen voor vulling
Chocolade geleigram
Water140
Fijne Suiker190
Slagroom130
Cacaopoeder70
Gelatine3 blaadjes

Benodigdheden

  • Taart ring van 18/20 cm.
  • Mixer
  • Spatels
  • Schaaltjes
  • Pan
  • Bakpapier
  • Blikje kersen taart vulling.
  • Spuitzak
  • Oven
  • Vriezer

Bereiding van het Biscuit

  • Oven voorverwarmen op 220 graden.
  • Teken op het bakpapier twee ronde cirkels van 18/20 cm
  • Draai bakpapier om zodat er geen inkt aan biscuit komt.
  • Zeef de bloem,maizena en de cacao in een kom
  • Smelt de boter
  • Klop het ei met de suiker los en verwarm tot 45 graden.
  • Mix met de mixer ei en suiker tot luchtig beslag.
  • Het mengsel blijft aan de garde hangen.
  • Spatel  dan de bloem, maizena en cacao onder.
  • Spatel de gesmolten boter onder.
  • Doe het mengsel in een spuitzak.
  • Spuit er twee mooie ronde bodems van.
  • Bakken in de oven van 220 graden ongeveer 4 tot 6 minuten.
  • Als het biscuit lichtjes terug veert is de bodem gaar.
  • Afkoelen op een theedoek.
  • Gelijk bakpapier verwijderen.

Maken van de chocolade mousse

  • Week de blaadjes gelatine in ruim water.
  • Klop de slagroom  tot yoghurt dikte.
  • Smelt de chocolade in de magnetron.
  • Kook het water met de suiker tot een siroop.
  • Ongeveer 121 graden.
  • Mix met de mixer eidooier luchtig.
  • Voeg het duiker water langzaam toe.
  • Klop dit tot het mooi licht van kleur word en luchtig.
  • Knijp de gelatine uit, maar laat een klein beetje water zitten.
  • Verwarm even in de magnetron tot dat het is gesmolten.
  • Spatel  het onder het ei mengsel .
  • Spatel de gesmolten chocolade onder.
  • Spatel krachtig een klein beetje van de slagroom onder.
  • De rest van de slagroom rustig onder mengen.

Bereiding van de Chocolade gelei

  • Week de blaadjes gelatine in ruim water.
  • Weeg de rest van de grondstoffen af in een pan.
  • Meng met een gard alles onder.
  • Breng het mengsel aan de kook.
  • Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken.
  • Af en toe blijven roeren.
  • Haal van de hitte bron af.
  • Giet het door een zeef zodat er geen klontjes in zijn.
  • Knijp de gelatine uit.
  • Meng de gelatine door de chocolade massa
  • Laten afkoelen tot ongeveer 35 graden.

Tip : Je kunt de gelei ook al eerder maken. En tot gebruik in koelkast of vriezer bewaren. En wanneer je het nodig hebt verwarmen tot 35 graden. Wat je over hebt kun je ook hergebruiken. Ook lekker over het ijs . 

Op maak van de Chocolade taart met kersen

  • Leg een plakje biscuit in de ring.
  • Doe daar een laagje kersen op.
  • Vervolgens een laagje chocolade mousse.
  • Plakje biscuit.
  • Laagje kersen.
  • Mooi glad afstrijken met de mousse.
  • In de vriezer plaatsen.
  • Ondertussen chocolade gelei maken.
  • Als de taart goed ingevroren is, uit de diepvries halen.
  • Op een stevig potje of schaaltje zetten.
  • Met de fohn de ring verwarmen zodat de ring makkelijk van de taart glijd.
  • Ring verwijderen.
  • Taart weer op potje of schaaltje zetten.
  • De chocolade gelei erover gieten.
  • Uit laten lekken.
  • Eventueel nog rozetjes slagroom op spuiten.
  • Tip:  De taart kun je het beste snijden als hij nog iets bevroren is.