Zo lekker

Wanneer je deze Havermout koekjes met rozijnen gaat bakken, zal je huis heerlijk ruiken. Het zal moeilijk worden om van de koekjes af te blijven, tot ze afgekoeld zijn. Maar toch is dit het beste om te doen, want dan zijn de koekjes het aller lekkerste.

Deeg in diepvries

Het deeg van de Havermout koekjes met rozijnen, kun je makkelijk in de diepvries bewaren. Wil je wat koekjes bakken, dan haal je wat deeg uit de diepvries en laat het ontdooien op een bakplaat, voordat je de

Deeg voor koekjesgram
Deel 1
Boter80
Deel 2
Zout2
Basterdsuiker50
Bruine basterdsuiker20
Fijne suiker35
Deel 3
Heel ei30
Deel 4
Pattentbloem72
Kaneel4
Bakpoeder4
Deel 5
Havervlokken80
Rozijnen80
Totaal457

Benodigdheden

  • Mixer
  • Weegschaal
  • Mes
  • Schaaltjes
  • Oven
  • Bakpapier
  • plastic handschoenen

Bereiding van de Havermout Rozijnen Koekjes

  • Verwarm de oven tot 180° C
  • Klop de boter soepel
  • Voeg de suikersoorten en het zout toe.
  • Klop dit luchtig
  • Voeg het ei toe
  • Voeg de bloem, kaneel en het bakpoeder toe.
  • Meng met de hand de havervlokken en rozijnen toe.
  • Maak een grote rol van het deeg.
  • Verdeel het in 18 stukjes met het mes.
  • Rol er een balletje van.
  • Leg ruim uit elkaar op de bakplaat met bakpapier.
  • Druk de balletjes wat platter.
  • Bak ze af op 180°C in ongeveer 15 minuten.
  • Tip: Wanneer de buiten kant stevig voelt zijn de koekjes gaar. En kun je ze uit de oven halen. De koekjes goed laten afkoelen voor je ze in de trommel doet