Met de Karamel-amandelnoga bonbons heb je binnen een handomdraai een lekkere traktatie op tafel staan. Het fijne van deze bonbons is dat je ze kunt maken zonder bonbonvorm. Je maakt eerst de vulling van de bonbon en dipt deze later door de chocolade. Combineer ze eens met de amaretto bonbons of de slagroomtruffels.
Zelf vind ik deze bonbons leuk om te maken. Omdat ik er van hou om een karamel te maken. Door het netjes en gelijkmatig spuiten van de bonbons, laat je zien dat je wat kan. En het dippen en garneren van de bonbon is een relaxed werkje. Het is wat meer werk om deze bonbon te maken. Maar dan heb je ook wat. Succes.
Bodem (deel 1) | gram |
---|---|
Fijne suiker | 100 |
Roomboter | 8 |
Amandelschaafsel | 25 |
zout | snufje |
Deel 2 | |
Chocolade amandelnoga kruimels | 50 |
Bonbonvulling (deel 3) | |
Suiker | 50 |
Room | 35 |
Boter | 45 |
Melkchocolade | 100 |
Deel 4 | |
Chocolade om de bonbon in te dippen | 1000 |
Deel 1
Deel 2