De hit tijdens onze workshops met bonbons zijn toch wel de karamel-zeezout bonbons. Mijn dochter zei tijdens het maken van dit recept; je kunt nooit mis gaan met karamel zeezout. Het leuke aan de vulling van dit recept is dat het overal bij kan. Vervang bijvoorbeeld eens de dulce de leche uit ons brownie recept voor karamel zeezout, schenk wat saus over je roomijs heen of schenk het over een cake. HEERLIJK!
De mooi kleurtjes op je bonbon krijg je doormiddel van het spelen met gekleurde cacao boter. Dit is een erge leuke bezigheid. Het is de moeite waard om het eens te proberen.
Karamel-zeezout (deel 1) | gram |
---|---|
Suiker | 150 |
Room | 255 |
boter | 70 |
Witte chocolade | 300 |
zeezout | 5 |
Deel 2 | |
Melk chocolade | 500 |
Om de bonbon vorm te vullen met chocolade moet je de chocolade eerst tableren of tempereren. Dan pas krijg je een chocolade die lekker knapperig is. En mooi glanzend uit de vorm komt. In het recept heb ik gekozen voor melk chocolade. Maar natuurlijk mag je de bonbon ook maken met witte of pure chocolade. Zeker wel een stap die je niet over mag slaan voordat je aan de karamel-zeezout bonbons gaat beginnen.
Tip: De chocolade die je over hebt. Kun je altijd weer opnieuw gebruiken.