In de zomer zijn fruitsmaken heerlijk in een bonbon. Zo ook deze Passie-Karamel bonbons. Die je maakt van de puree van de passie vrucht. Heb je puree over dan kun je deze ook makkelijk in de vriezer bewaren voor een volgende keer.
Laat je bij de Passie Karamel bonbon de witte chocolade weg. Dan heb je een heerlijk saus die je bij je toetjes kunt gebruiken. Meng de passie saus door de Griekse yoghurt . Verkruimel schuimpjes over de Griekse yoghurt en dat samen met een bolletje ijs erbij en je hebt een voortreffelijk toetje.
De mooi kleurtjes op de Passie- karamel bonbons krijg je doormiddel van het spelen met gekleurde cacao boter. Dit is een erge leuke bezigheid. Het is de moeite waard om het eens te proberen. Maar lees eerst hoe je de cacao boter kleurt.
ingrediënten | gram |
---|---|
Passie Karamel | |
suiker | 25 |
passie vruchten | 5 stukt |
sinaasappel | 1 stuk |
zure matten | 3 stuks |
deel 2 | gram |
---|---|
melk chocolade | 500 |
Om de bonbon vorm te vullen met chocolade moet je de chocolade eerst tableren of tempereren. Dan pas krijg je een chocolade die lekker knapperig is. En mooi glanzend uit de vorm komt. In het recept heb ik gekozen voor melk chocolade. Maar natuurlijk mag je de bonbon ook maken met witte of pure chocolade.
Tip: De chocolade die je over hebt. Kun je altijd weer opnieuw gebruiken