De Pecan truffels met Prosecco en Cognac zijn makkelijk om te maken. Maar bovenal zijn ze extra feestelijk op tafel tijdens de feestdagen. Heerlijk als een klein nagerechtje, of lekker bij de koffie of thee.

Deel 1gram
pecan noten25
Ghanche (deel 2)gram
room25
boter15
melkchocolade gallets30
pure chocolade 70%85
Prosseco25
Cognac1 thee leppel
Deel 3gram
pure chocolade 70% gesmolten100
Cacaopoeder50
Brons poeder (optie)

Benodigdheden

  • oven
  • spuitzak
  • vetvrij papier
  • pannetje
  • kookplaat
  • warmte bron
  • weegschaal
  • bonbonvorkje
  • glad spuitmondje

Bereiding de Pecan Truffels met Prosecco en Cognac

  • Bereiding Ganache
  • Doe de pure chocolade 70% in de blender en maal deze fijn.
  • Breng de room met de boter aan de kook.
  • Meng de gesmolten chocolade onder.
  • Meng de pure chocolade onder.
  • Roer dit tot een gladde massa.
  • Meng de cognac en prossecco onder.
  • Voeg de pecan noten toe.
  • Goed laten afkoelen af laten koelen.
  • Het mengsel in een spuitzak doen.
  • Mooie lange banen van spuiten.
  • Laat ze een half uurtje afkoelen in de koelkast.
  • Tip: Laat de ganache rustig afkoelen. En roer regelmatig door. Zodat er geen klontjes inkomen.
  • Opmaak van de Truffels.
  • Smelt de pure chocolade
  • Snijd de banen in gewenste grote
  • Dompel de truffel door de chocolade.
  • Rol nog een keer door je hand.
  • Dan is de chocolade mooi dun verdeeld.
  • Rol ze door de cacao met de achterkant van een lepel.
  • Strooi er eventueel wat brons poeder over voor feestelijk effect.
  • Tip: Hou je niet zo van de 70%v chocolade dan kan je dit vervangen voor minder bittere chocolade.