Een heerlijke pindakaas karameltruffel met karamel die makkelijk te maken is. De meeste grondstoffen zijn makkelijk te verkrijgen of je hebt ze al in huis. In het recept zit glucose maar dit kun je ook vervangen door honing. wat betreft de chocolade kies je wat je lekker vindt. Ook de pindakaas kun je vervangen, door een andere pasta die je lekker vindt
Is het recept te groot. De pindakaas karameltruffels zijn ook in te vriezen . Je dipt de truffels dan nog niet door de chocolade. Maar doet ze zo in de vriezer. voor gebruik de pindakaas karamel truffel rustig laten ontdooien in de koelkast. En dan door de chocolade dippen.
Bereiding van de Chocolade
tableren of tempereren. Dan pas krijg je een chocolade die lekker knapperig is. En een lekkere smaakbeleving is. Doe je dit niet , dan zal de chocolade van de Pindakaas truffel met karamel wit uitslaan. In het recept heb ik gekozen voor melk chocolade. Maar natuurlijk mag je de bonbon ook maken met witte of pure chocolade.
Tip: Je kunt ook de pinda stukjes over de truffel strooien. En niet door de chocolade roeren. Dan kun je de chocolade die over is , voor andere bonbons gebruiken.