Lekker

Een heerlijke pindakaas karameltruffel met karamel die makkelijk te maken is. De meeste grondstoffen zijn makkelijk te verkrijgen of je hebt ze al in huis. In het recept zit glucose maar dit kun je ook vervangen door honing. wat betreft de chocolade kies je wat je lekker vindt. Ook de pindakaas kun je vervangen, door een andere pasta die je lekker vindt

Te veel

Is het recept te groot. De pindakaas karameltruffels zijn ook in te vriezen . Je dipt de truffels dan nog niet door de chocolade. Maar doet ze zo in de vriezer. voor gebruik  de pindakaas karamel truffel rustig laten ontdooien in de koelkast. En dan door de chocolade dippen.

De vulling Pindakaas karameltruffelgram
Suiker135
Room200
Glucose20
Melk chocolade80
Pure chocolade249
Pindakaas50
Totaal 725
De pindakaas karameltruffels dippengram
Chocolade melk 500
Fijn gehakte pinda stukjes of nootjesnaar smaak

Benodigdheden

  • grote pan
  • warmte bron
  • schaaltjes
  • weegschaal
  • spatels
  • prikkertjes of vorkje

Bereiding van de Pindakaas Karameltruffel

  • Smelt de melk en pure chocolade samen in de magnetron.
  • Au bain marie kan ook.
  • Verwarm de room in de magnetron tot de kou eraf is.
  • Pak een ruime pan.
  • En zet de pan  op de warmte bron.
  • Smelt hier in,  beetje bij beetje, de suiker.
  • Voeg de glucose toe.
  • Wacht tot de suiker goudbruin is
  • Voeg dan de room toe.
  • Voorzichtig want dit gaat bruisen.
  • Meng de gesmolten chocolades onder
  • Meng de pindakaas onder.
  • Laat dit mengsel goed afkoelen.
  • Rol er met de hand balletjes van.
  • Je kunt er een prikker in prikken. is makkelijk met het dippen.
  • Tip: Je kan de vulling ook een dag eerder maken. Dan kan het goed opstijven.

De pindakaas karameltruffel dippen

Bereiding van de Chocolade

  • Smelt de chocolade in de magnetron.
  • Ga de chocolade tableren.
  • Meng er de pinda stukjes onder.
  • Dip de truffel door de chocolade.
  • Leg de Pindakaas truffel met karamel op vetvrij papier.

tableren of tempereren. Dan pas krijg je een chocolade die lekker knapperig is. En een lekkere smaakbeleving is. Doe je dit niet , dan zal de chocolade van de Pindakaas truffel met karamel wit uitslaan.  In het recept heb ik gekozen voor melk chocolade. Maar natuurlijk mag je de bonbon ook maken met witte of pure chocolade.

Tip: Je kunt ook de pinda stukjes over de truffel strooien. En niet door de chocolade roeren. Dan kun je de chocolade die over is , voor andere bonbons gebruiken.