Met dit rode biet taartje met gember topping zet je een pittig taartje op tafel. Ideaal voor wanneer je wel wat lekkers op tafel wil zetten, maar niet te zoet. Daarnaast zit in dit taartje ook meteen een deel van je dagelijkse aanbevolen groenten verborgen. Win-win dus. (Al kunnen we helaas het rode biet taartje met gember topping alsnog niet als een gezonde taart beschouwen).

Taart (deel 1)gram
halve walnoten 75
Bloem200
fijne kristalsuiker 150
bakpoeder2 theelepels
zuiveringszout¼ theelepel
zout¼theelepel
geraspte rauwe rode bieten 250
rasp van één sinaasappelschil 1 eetleppel
bakgember100
Taart (deel 2)gram
eieren120
zure room60
zonnebloemolie115
vitamine c tablet fijn gemalen. 15
De toppinggram
roomkaas150
poedersuiker60
slagroom (vloeibaar) 70
Gembersap20

Benodigdheden

  • oven
  • bakpapier
  • bakplaat
  • springvorm Ø 18 of 20 cm
  • rasp
  • grote schaal
  • 2 kleinere schaaltjes
  • garde
  • spatel
  • plastic handschoenen

Bereiding van het Rode biet taartje

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Rooster de walnoten ongeveer 10 minuten
  • Verhoog de temperatuur naar 175 graden
  • Trek de plastic handschoenen aan
  • Rasp de rode bietjes (niet te fijn)
  • Hak de walnoten in stukjes als ze zijn afgekoeld
  • Doe in een grote kom de: bloem, bakpoeder, zuiveringszout, zout en suiker
  • Meng dit met een spatel door elkaar.
  • Doe boven op dit mengsel de: Geraspte rode bietjes, walnoten, sinaasappel rasp en gember
  • NIET ROEREN!
  • Doe in een andere kom: Eieren, zure room, zonnebloemolie, fijn gemalen vitamine c tablet
  • Giet dit op het bloem / rode bieten mengsel
  • Meng nu alles met de spatel goed door elkaar
  • Giet het mengsel in de springvorm
  • Bak in ongeveer 50 minuten gaar
  • In vorm eerst iets laten afkoelen alvorens te lossen
  • Tip: door een vitamine c tablet fijn te malen blijft de rode kleur van de rode bieten behouden. Het fijn malen kan met de bolle kant van de lepel.

Bereiding van de topping

  • klop de roomkaas los
  • Hoeft alleen maar glad te zijn
  • Meng de poedersuiker onder
  • Klop de slagroom onder tot het glazuur stevig wordt
  • Voeg het gember nat toe

Tip: Het gember nat kun je krijgen door: ongeveer 6 cm verse gember zeer fijn te raspen en vervolgens uit te knijpen.

Opmaak van het Rode biet taartje

  • Laat de taart goed afkoelen
  • Doe met een glaceer mes de topping over de taart.

Tip: Deze taart is het lekkerst als je hem direct serveert. Bewaren in de koelkast. Maar voor je het gaat eten. Altijd even op kamer temperatuur laten komen