Met dit rode biet taartje met gember topping zet je een pittig taartje op tafel. Ideaal voor wanneer je wel wat lekkers op tafel wil zetten, maar niet te zoet. Daarnaast zit in dit taartje ook meteen een deel van je dagelijkse aanbevolen groenten verborgen. Win-win dus. (Al kunnen we helaas het rode biet taartje met gember topping alsnog niet als een gezonde taart beschouwen).
Taart (deel 1) | gram |
---|---|
halve walnoten | 75 |
Bloem | 200 |
fijne kristalsuiker | 150 |
bakpoeder | 2 theelepels |
zuiveringszout | ¼ theelepel |
zout | ¼theelepel |
geraspte rauwe rode bieten | 250 |
rasp van één sinaasappelschil | 1 eetleppel |
bakgember | 100 |
Taart (deel 2) | gram |
---|---|
eieren | 120 |
zure room | 60 |
zonnebloemolie | 115 |
vitamine c tablet fijn gemalen. | 15 |
De topping | gram |
---|---|
roomkaas | 150 |
poedersuiker | 60 |
slagroom (vloeibaar) | 70 |
Gembersap | 20 |
Tip: Het gember nat kun je krijgen door: ongeveer 6 cm verse gember zeer fijn te raspen en vervolgens uit te knijpen.
Tip: Deze taart is het lekkerst als je hem direct serveert. Bewaren in de koelkast. Maar voor je het gaat eten. Altijd even op kamer temperatuur laten komen