Smelt in je mond

Zacht romig en zeer luchtig zijn deze slagroom truffels. Die makkelijk te maken zijn. Het is het beste om een heel recept te maken. De truffels vries je in. Als ze bevroren zijn kun je ze in diepvrieszakjes bewaren in de vriezer. Haal pas het aantal slagroom truffels uit de vriezer, als de chocolade gesmolten is. Dip ze gelijk door de chocolade, zodat er zo min mogelijk vocht in de chocolade komt.

Makkelijk

Voor de slagroom truffels hoef je de chocolade niet te temperen. Dus extra makkelijk om te verwerken. Alleen even de chocolade in de magnetron of au bain marie smelten en je kunt de slagroom truffels door de chocolade dippen.

vulling voor de truffelgram
Deel 1
Roomboter250
Fondant250
Room165
Brandewijn12,5
Totaal578,50

Benodigdheden

  • mixer
  • schaaltjes om af te wegen
  • vorkje
  • spuitzak
  • 2 (dien) blaadjes
  • vetvrij papier
  • magnetron/ warmte bron

Bereiding van de vulling voor de slagroom truffels

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn
  • Klop de roomboter zalfig (zacht)
  • Voeg de fondant toe
  • Meng dit goed door elkaar
  • Voeg een klein beetje room toe
  • Mix tot dit volledig is opgenomen door de boter
  • Voeg dan weer een beetje room toe
  • Herhaal dit , tot dat alle room onder is vermengd
  • Voeg daarna de brandewijn toe aan de truffel
  • TIPS:
  • Mix het niet te luchtig anders zakken de truffels gauw in
  • De brandewijn is smaakloos. Je proeft het niet terug in de truffels
  • Door de brandewijn toe te voegen smaakt de truffel fris
  • Je kan ook de alcohol weg laten

Spuiten van de slagroom truffels

  • Doe de vulling in een spuitzak
  • Leg vetvrij papier op een plaatje
  • Spuit er mooie ovaaltjes van
  • Doe ze in de vriezer

Tips:

Wanneer de truffels zijn bevroren kun je ze het beste in een plastic zak/bak in de vriezer leggen. Je kunt dan op het moment dat je truffels wilt eten een aantal van de truffels uit de vriezer halen en deze opmaken.

Door de chocolade dippen van de slagroom truffel

  • Doe de vulling in een spuitzak
  • Leg vetvrij papier op een plaatje
  • Spuit er mooie ovaaltjes van
  • Doe ze in de vriezer

Tips:

Wanneer de truffels zijn bevroren kun je ze het beste in een plastic zak/bak in de vriezer leggen. Je kunt dan op het moment dat je truffels wilt eten een aantal van de truffels uit de vriezer halen en deze opmaken.