fbpx

Recept Baileys Bonbon

Een echte favoriet tijdens mijn workshops is de Baileys bonbon. Wanneer we tijdens de workshop gaan beginnen met het vullen van de bonbons vertel ik eerst welke verschillende smaken we gaan gebruiken. De Baileys ganache levert standaard velen oeh’s en ah’s. En het is ook niet gek, ook hier in het gezin zijn ze favoriet. Om te zorgen dat ook jij thuis kunt genieten van deze Baileys bonbons deel ik graag het recept met jullie.

Voor deze bonbons (eigenlijk altijd wanneer je met chocolade werkt) is het ontzettend belangrijk dat de chocolade getempereerd is. Dit betekend dat de chocolade de juiste temperatuur heeft waardoor de goede kristallen in de chocolade zitten. Dit zorgt voor mooi glanzende en lekker knapperige chocolade. Hoe je de chocolade tempereert kun leg ik je op deze pagina uitgebreid uit.

Baileys Bonbon
Ingrediënten gram
Baileys Ganache
Deel 1
room 68
boter 13
marsepein 25
Deel 2
witte chocolade callets 93
melk chocolade callets 25
Deel 3
Baileys 35
Deel 4
chocolade om de  bonbonvorm mee te vullen

 

 

 

 

Bereiding Baileys Ganache

  • Doe de slagroom in een pannetje
  • Samen met de marsepein en boter
  • Breng het tegen de kook aan.
  • Haal van de warmte bron.
  • Meng de witte callets onder het room mengsel.
  • De melk callets ook ondermengen.
  • Voeg als laatste de Baileys toe
  • Met een blender tot een mooie homogene massa mengen.
  • Laten afkoelen alvorens in de bonbon vorm te spuiten.

Bonbon vullen 

  • Tempereer de chocolade
  • Vul de vorm met chocolade
  • Tik de vorm leeg.
  • Nu heb je een mooi chocolade randje tegen de binnen kant.
  • Laat de chocolade stollen
  • Vul de bonbon vorm met de Baileys
  • Hou een klein stukje van de onderkant af.
  • Zet de vorm in de koelkast.
  • Als de ganache stevig is.
  • Uit de koelkast halen
  • Met een dun laagje chocolade dicht strijken.
  • De bonbons uit de vorm halen , als de chocolade op tempratuur is.

Benodigdheden:

  • warmte bron
  • pannetje
  • weegschaal
  • spuitzak
  • bonbon vorm
  • e.v.t blender

Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor de Bonbon met Baileys enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.