Recept Baileys Bonbon
Een echte favoriet tijdens mijn workshops is de Baileys bonbon. Wanneer we tijdens de workshop gaan beginnen met het vullen van de bonbons vertel ik eerst welke verschillende smaken we gaan gebruiken. De Baileys ganache levert standaard velen oeh’s en ah’s. En het is ook niet gek, ook hier in het gezin zijn ze favoriet. Om te zorgen dat ook jij thuis kunt genieten van deze Baileys bonbons deel ik graag het recept met jullie.
Voor deze bonbons (eigenlijk altijd wanneer je met chocolade werkt) is het ontzettend belangrijk dat de chocolade getempereerd is. Dit betekend dat de chocolade de juiste temperatuur heeft waardoor de goede kristallen in de chocolade zitten. Dit zorgt voor mooi glanzende en lekker knapperige chocolade. Hoe je de chocolade tempereert kun leg ik je op deze pagina uitgebreid uit.



Ingrediënten | gram |
Baileys Ganache | |
Deel 1 | |
room | 68 |
boter | 13 |
marsepein | 25 |
Deel 2 | |
witte chocolade callets | 93 |
melk chocolade callets | 25 |
Deel 3 | |
Baileys | 35 |
Deel 4 | |
chocolade om de bonbonvorm mee te vullen |

Bereiding Baileys Ganache
- Doe de slagroom in een pannetje
- Samen met de marsepein en boter
- Breng het tegen de kook aan.
- Haal van de warmte bron.
- Meng de witte callets onder het room mengsel.
- De melk callets ook ondermengen.
- Voeg als laatste de Baileys toe
- Met een blender tot een mooie homogene massa mengen.
- Laten afkoelen alvorens in de bonbon vorm te spuiten.

Bonbon vullen
- Tempereer de chocolade
- Vul de vorm met chocolade
- Tik de vorm leeg.
- Nu heb je een mooi chocolade randje tegen de binnen kant.
- Laat de chocolade stollen
- Vul de bonbon vorm met de Baileys
- Hou een klein stukje van de onderkant af.
- Zet de vorm in de koelkast.
- Als de ganache stevig is.
- Uit de koelkast halen
- Met een dun laagje chocolade dicht strijken.
- De bonbons uit de vorm halen , als de chocolade op tempratuur is.

Benodigdheden:
- warmte bron
- pannetje
- weegschaal
- spuitzak
- bonbon vorm
- e.v.t blender
Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor de Bonbon met Baileys enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.