
Recept Charlotte taart met aardbeien


Ingrediënten | gram |
Taart | |
Deel 1 | |
eidooiers | 100(± 5 eieren) |
eiwit | 150(± 6 eieren) |
suiker | 125 |
puddingpoeder | 75 |
bloem | 75 |
poedersuiker | klein beetje |
Totaal | 400 |
Aardbeien bavaroise | |
Deel 2 | |
gelatine | 3 blaadjes |
slagroom | 225 |
suiker | 25 |
melk | 45 |
aardbeien puree | 200 |
passoa | 9 |
Totaal | 504 |
Deel 3 | |
0pmaak van de taart | |
aardbeien | 400 |
abrikozen jam | 100 |
water |

Benodigdheden
- oven
- bakplaten
- bakpapier
- taartring of springvorm
- spuitzak
- mixer
- schaaltjes
- garde

Bereiding van de Charlotte taart
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Teken op het bakpapier twee cirkels van 18cm
- Teken ook twee lijnen met 5 cm ertussen
- Maak de schaal waarin je het eiwit klopt vetvrij
Lepelbiscuit maken
- Doe het eiwit in de vetvrije schaal
- Klop het eiwit
- Voeg de suiker in drie delen toe
- klop tot het eiwit mooi stevig is
- Voeg het eigeel toe en klop zo kort mogelijk door
- Spatel de bloem en puddingpoeder door het mengsel
- Doe het beslag in een spuitzak
- Spuit de lange vingers dicht op elkaar tussen de lijnen, zodat ze na het bakken vast zitten aan elkaar
- Spuit ook de twee cirkels (voor de bodem en een tussenlaag) en maak die 1 cm kleiner als de omtrek
- Strooi er voor het afbakken een klein beetje poedersuiker overheen voor een krokant korstje
- Bak ze af in ongeveer 10 minuten op 200 graden
- Na het bakken gelijk van de plaat schuiven
- Papier voorzichtig verwijderen
Tip:
Als je een plaat hebt gespoten. Kun je hem gelijk in de oven zetten. En dan de volgende plaat gaan opspuiten.

Bereiding van de Bavarois
- Week de blaadjes gelatine in ruim water
- Klop de slagroom tot yoghurt dikte
- Verwarm de melk
- Knijp de gelatine goed uit
- Los de gelatine op in de melk
- Voeg de melk toe aan de aardbeien puree
- Voeg de passoa toe
- Pak een schep slagroom en klop die met de garde onder
- Spatel de rest van de slagroom er voorzichtig doorheen
Tip:
Klop de slagroom nooit te stijf. Anders krijg je geen luchtige bavarois . Door eerst een klein beetje slagroom door de aardbeien puree te kloppen met de garde, kun je de rest makkelijk onder spatelen.

Opmaak van de Charlotte taart met Aardbeien
- Maak de aardbeien schoon
- Snij de aardbeien door midden
- Als je een taart ring gebruikt zet dan de ring op een taartkarton of op een schaal
- Wanneer je een springvorm gebruikt heb je al een bodem
- Snij de lange vingers mooi op maat, zodat de onderkant recht is
- Zet ze tegen de wand in de ring
- Leg er een ronde plak in
- Doe wat bavarois op de plak
- Verspreid er wat aardbeien op
- Leg de twee plak erop
- Druk iets aan
- Doe de rest van de aardbeien bavarois op de plak
- Leg hier mooi in de ronde de rest van de aardbeien op
- Laat de taart opstijven in de koelkast
- Kook de abrikozen jam met wat water in
- Strijk met een kwastje over de aardbeien voor een mooie glans
Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor Charlotte met Aardbeien enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.