fbpx

Recept Charlotte taart met aardbeien

Charlotte taart met aardbeien
Ingrediënten gram
Taart
Deel 1
eidooiers 100(± 5 eieren)
eiwit 150(± 6 eieren)
suiker 125
puddingpoeder 75
bloem 75
poedersuiker klein beetje
Totaal  400
Aardbeien bavaroise
Deel 2
gelatine 3 blaadjes
slagroom 225
suiker 25
melk 45
aardbeien puree 200
passoa 9
Totaal 504
Deel 3
0pmaak van de taart
aardbeien 400
abrikozen jam 100
water

Benodigdheden

  • oven
  • bakplaten
  • bakpapier
  • taartring of springvorm
  • spuitzak
  • mixer
  • schaaltjes
  • garde

Bereiding van de Charlotte taart

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Teken op het bakpapier twee cirkels van 18cm
  • Teken ook twee lijnen met  5 cm ertussen
  • Maak de schaal waarin je het eiwit klopt vetvrij

Lepelbiscuit maken

  • Doe het eiwit in de vetvrije schaal
  • Klop het eiwit
  • Voeg de suiker in drie delen toe
  • klop tot het eiwit mooi stevig is
  • Voeg het eigeel toe en klop zo kort mogelijk door
  • Spatel de bloem en puddingpoeder door het mengsel
  • Doe het beslag in een spuitzak
  • Spuit de lange vingers dicht op elkaar tussen de lijnen, zodat ze na het bakken vast zitten aan elkaar
  • Spuit ook de twee cirkels (voor de bodem en een tussenlaag) en maak die 1 cm kleiner als de omtrek
  • Strooi er voor het afbakken een klein beetje poedersuiker overheen voor een krokant korstje
  • Bak ze af in ongeveer 10 minuten op 200 graden
  • Na het bakken gelijk van de plaat schuiven
  • Papier voorzichtig verwijderen

Tip:

Als je een plaat hebt gespoten. Kun je hem gelijk in de oven zetten. En dan de volgende plaat gaan opspuiten.

Bereiding van de Bavarois

  • Week de blaadjes gelatine in ruim water
  • Klop de slagroom tot yoghurt dikte
  • Verwarm de melk
  • Knijp de gelatine goed uit
  • Los de gelatine op in de melk
  • Voeg de melk toe aan de aardbeien puree
  • Voeg de passoa toe
  • Pak een schep slagroom en klop die met de garde onder
  • Spatel de rest van de slagroom er voorzichtig doorheen

Tip:

Klop de slagroom nooit te stijf. Anders krijg je geen luchtige bavarois . Door eerst een klein beetje slagroom door de aardbeien puree te kloppen met de garde, kun je de rest makkelijk onder spatelen.

Opmaak van de Charlotte taart met Aardbeien

  • Maak de aardbeien schoon
  • Snij de aardbeien door midden
  • Als je een taart ring gebruikt zet dan de ring op een taartkarton of op een schaal
  • Wanneer je een springvorm gebruikt heb je al een bodem
  • Snij de lange vingers mooi op maat, zodat de onderkant recht is
  • Zet ze tegen de wand in de ring
  • Leg er een ronde plak in
  • Doe wat bavarois op de plak
  • Verspreid er wat aardbeien op
  • Leg de twee plak erop
  • Druk iets aan
  • Doe de rest van de aardbeien bavarois op de plak
  • Leg hier mooi in de ronde de rest van de aardbeien op
  • Laat de taart opstijven in de koelkast
  • Kook de abrikozen jam met wat water in
  • Strijk met een kwastje over de aardbeien voor een mooie glans

Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor Charlotte met Aardbeien enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.