fbpx

Chocolade smarties taartje

Dit chocolade smarties taartje is een super leuk recept om met je kinderen te maken. Door de eenvoud van het recept kun je je echt richten op het gezellig samen bezig zijn. Laat bijvoorbeeld de kinderen het deeg deels met de hand kneden voor een lekker klieder effect. Zo is niet alleen het eten van dit chocolade smarties taartje een feest, maar ook de bereiding ervan.

Recept Chocolade Smarties Taartje

Ingrediënten gram
Voor de Bodem
Deel 1
zachte boter 120
poedersuiker 100
snufje zout
Deel 2
heel ei 50
Deel 3
 patent bloem 200
Totaal 490
voor de ganche
Deel 1
slagroom 150
stukjes melk chocolade 200
Voor de opmaak
Smarties

Benodigdheden

  • Oven
  • Warmte bron
  • Spring vorm van 18 cm
  • Pannetje
  • Schaaltjes om af te wegen
  • Bakpapier
  • Rijstkorrels/of droge bonen
  • Huishoud folie
  • deeg roller  of een limonade fles

Bereiding cake

  • Doe de boter in de kom
  • meng de poedersuiker en zout onder de boter
  • meng het ei onder
  • kneed de gezeefde bloem door het deeg
  • maak er een mooi plat stuk van
  • verpak het deeg in huishoud folie
  • plaats 30 minuten in de koelkast, of 15 minuten in diepvries
  • Vet de vorm in
  • Rol het deeg uit
  • bekleed de vorm
  • Maak de rand niet te hoog
  • Koel de taart nog eens 10 minuten in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • leg een stukje bakpapier op het deeg
  • Doe de rijstkorrels op het bakpapier
  • Zet de taart in de voorverwarmde oven
  • Verwijder na 10 minuten het bakpapier en de rijst
  • Ze terug in de oven
  • Draai de temperatuur terug naar 160 graden
  • Bak nog ongeveer 15 minuten of tot het deeg een mooie kleur heeft.
  • Laat de taart afkoelen

Tip: Het bakpapier kun je ook vervangen voor een koffie filter zakjes. Maak deze open. En niet er een paar aan elkaar. Zo krijg je een ronde vorm. Wel oppassen dat er geen nietjes in het deeg blijven. Dit heet trouwens ” blind bakken”.

Voor de ganache

  • Breng de slagroom aan de kook
  • Haal van het vuur af
  • Meng de gehakte chocolade onder
  • Laten afkoelen

Tip:  De ganache kun je maken terwijl het deeg in de koelkast ligt om koel te worden.

Opmaak van de taart

  • Laat de bodem goed afkoelen
  • de ganache in de bodem gieten
  • als de ganache stevig wordt de smarties erop doen.

Tip: Het duurt best wel lang voor de ganache stevig is. Je kunt hem ook even in de koelkast zetten. Maar dan wel opletten dat je het niet te lang doet. Anders plakken de smarties niet meer. Je hoeft dit taartje niet in de koelkast te bewaren.

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor een Chocolade Smarties Taartje  enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.