Chocolade smarties taartje
Dit chocolade smarties taartje is een super leuk recept om met je kinderen te maken. Door de eenvoud van het recept kun je je echt richten op het gezellig samen bezig zijn. Laat bijvoorbeeld de kinderen het deeg deels met de hand kneden voor een lekker klieder effect. Zo is niet alleen het eten van dit chocolade smarties taartje een feest, maar ook de bereiding ervan.

Recept Chocolade Smarties Taartje


Ingrediënten | gram |
Voor de Bodem | |
Deel 1 | |
zachte boter | 120 |
poedersuiker | 100 |
snufje zout | |
Deel 2 | |
heel ei | 50 |
Deel 3 | |
patent bloem | 200 |
Totaal | 490 |
voor de ganche | |
Deel 1 | |
slagroom | 150 |
stukjes melk chocolade | 200 |
Voor de opmaak | |
Smarties |

Benodigdheden
- Oven
- Warmte bron
- Spring vorm van 18 cm
- Pannetje
- Schaaltjes om af te wegen
- Bakpapier
- Rijstkorrels/of droge bonen
- Huishoud folie
- deeg roller of een limonade fles

Bereiding cake
- Doe de boter in de kom
- meng de poedersuiker en zout onder de boter
- meng het ei onder
- kneed de gezeefde bloem door het deeg
- maak er een mooi plat stuk van
- verpak het deeg in huishoud folie
- plaats 30 minuten in de koelkast, of 15 minuten in diepvries
- Vet de vorm in
- Rol het deeg uit
- bekleed de vorm
- Maak de rand niet te hoog
- Koel de taart nog eens 10 minuten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- leg een stukje bakpapier op het deeg
- Doe de rijstkorrels op het bakpapier
- Zet de taart in de voorverwarmde oven
- Verwijder na 10 minuten het bakpapier en de rijst
- Ze terug in de oven
- Draai de temperatuur terug naar 160 graden
- Bak nog ongeveer 15 minuten of tot het deeg een mooie kleur heeft.
- Laat de taart afkoelen
Tip: Het bakpapier kun je ook vervangen voor een koffie filter zakjes. Maak deze open. En niet er een paar aan elkaar. Zo krijg je een ronde vorm. Wel oppassen dat er geen nietjes in het deeg blijven. Dit heet trouwens ” blind bakken”.

Voor de ganache
- Breng de slagroom aan de kook
- Haal van het vuur af
- Meng de gehakte chocolade onder
- Laten afkoelen
Tip: De ganache kun je maken terwijl het deeg in de koelkast ligt om koel te worden.

Opmaak van de taart
- Laat de bodem goed afkoelen
- de ganache in de bodem gieten
- als de ganache stevig wordt de smarties erop doen.
Tip: Het duurt best wel lang voor de ganache stevig is. Je kunt hem ook even in de koelkast zetten. Maar dan wel opletten dat je het niet te lang doet. Anders plakken de smarties niet meer. Je hoeft dit taartje niet in de koelkast te bewaren.

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor een Chocolade Smarties Taartje enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.