fbpx

Recept Chocoladecake met Bitterkoekjes

Het recept voor deze chocoladecake met bitterkoekjes is een echt zomers recept. Beeld je maar in dat je lekker in je tuin zit met een kopje thee van de zon te genieten, en dan een heerlijke plak cake erbij met een topping van slagroom en zomers fruit. Zie je het al voor je? Genieten!

Wanneer je de chocoladecake met bitterkoekjes gaat maken is het belangrijk dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat je cake lekker luchtig wordt. Zorg er dus voor dat je de producten op tijd uit de koelkast haalt, want wanneer de producten te koud zijn zal je zien dat je beslag gaat schiften en dat zou zonde zijn.

chocoladecake met bitterkoekjes
Ingrediënten gram
Cake beslag
Deel 1
Zelfrijzend bakmeel 200
Fijne suiker 150
Witte chocolade gesmolten 170
Boter  gesmolten 125
Ei (2) 100
vanille extract 1 tl
Deel 2
Bitterkoekjes 105
Totaal 860
Roomkaas topping
Mascarpone 125
Slagroom 125
Suiker 12
Vers fruit
Totaal 262

Bereiding Cakebeslag

  • Vet de tulband vorm in met roomboter.
  • Doe de bitterkoekjes in de blender en maal deze in grove kruimels. Kan ook met de hand.
  • Weeg alle grondstoffen af van deel 1.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel in een grote schaal.
  • Voeg alle andere grondstoffen van deel 1 toe.
  • Mix dit tot een mooi glad beslag.
  • Giet 1 /3 deel in de tulband vorm.
  • Meng nu de bitterkoekjes kruimels door het beslag.
  • Giet het beslag ook in de tulband vorm
  • Bakken op 180 graden ongeveer 40 /45 minuten.

 

TIPS

  • Wanneer je je bakblik met roomboter in smeert zal deze smaak heerlijk in de cake trekken en je cake krijgt een mooi goud bruin kleurtje.
  • Zorg dat alle grondstoffen op kamer temperatuur zijn.
  • Kijk met een prikker of de cake gaar is van binnen.

Bereiding Topping 

  • Klop de slagroom met suiker tot yoghurt dikte
  • Meng de mascarpone onder
  • Mix tot het mengsel stevig genoeg is om mooie rozetten te spuiten
  • Spuit mooi rozetten langs de cake
  • Decoreer met vers zomer fruit

Dit is een optie om de cake extra feestelijk te maken, maar zonder heb je ook een heerlijke chocolade bitterkoekjescake.

Benodigdheden:

  • mixer
  • grote schaal
  • tulband vorm of cakeblik
  • blender ( kan ook met handen)
  • oven

Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor Carrot Cake enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.