Recept Chocoladecake met Bitterkoekjes
Het recept voor deze chocoladecake met bitterkoekjes is een echt zomers recept. Beeld je maar in dat je lekker in je tuin zit met een kopje thee van de zon te genieten, en dan een heerlijke plak cake erbij met een topping van slagroom en zomers fruit. Zie je het al voor je? Genieten!
Wanneer je de chocoladecake met bitterkoekjes gaat maken is het belangrijk dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat je cake lekker luchtig wordt. Zorg er dus voor dat je de producten op tijd uit de koelkast haalt, want wanneer de producten te koud zijn zal je zien dat je beslag gaat schiften en dat zou zonde zijn.



Ingrediënten | gram |
Cake beslag | |
Deel 1 | |
Zelfrijzend bakmeel | 200 |
Fijne suiker | 150 |
Witte chocolade gesmolten | 170 |
Boter gesmolten | 125 |
Ei (2) | 100 |
vanille extract | 1 tl |
Deel 2 | |
Bitterkoekjes | 105 |
Totaal | 860 |
Roomkaas topping | |
Mascarpone | 125 |
Slagroom | 125 |
Suiker | 12 |
Vers fruit | |
Totaal | 262 |

Bereiding Cakebeslag
- Vet de tulband vorm in met roomboter.
- Doe de bitterkoekjes in de blender en maal deze in grove kruimels. Kan ook met de hand.
- Weeg alle grondstoffen af van deel 1.
- Doe het zelfrijzend bakmeel in een grote schaal.
- Voeg alle andere grondstoffen van deel 1 toe.
- Mix dit tot een mooi glad beslag.
- Giet 1 /3 deel in de tulband vorm.
- Meng nu de bitterkoekjes kruimels door het beslag.
- Giet het beslag ook in de tulband vorm
- Bakken op 180 graden ongeveer 40 /45 minuten.
TIPS
- Wanneer je je bakblik met roomboter in smeert zal deze smaak heerlijk in de cake trekken en je cake krijgt een mooi goud bruin kleurtje.
- Zorg dat alle grondstoffen op kamer temperatuur zijn.
- Kijk met een prikker of de cake gaar is van binnen.

Bereiding Topping
- Klop de slagroom met suiker tot yoghurt dikte
- Meng de mascarpone onder
- Mix tot het mengsel stevig genoeg is om mooie rozetten te spuiten
- Spuit mooi rozetten langs de cake
- Decoreer met vers zomer fruit
Dit is een optie om de cake extra feestelijk te maken, maar zonder heb je ook een heerlijke chocolade bitterkoekjescake.

Benodigdheden:
- mixer
- grote schaal
- tulband vorm of cakeblik
- blender ( kan ook met handen)
- oven
Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor Carrot Cake enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.