
Recept Pecantruffels met Prosecco en Cognac


Benodigdheden:
- oven
- spuitzak
- vetvrij papier
- pannetje
- kookplaat
- warmte bron
- weegschaal
- bonbonvorkje
- glad spuitmondje

Ingrediënten | gram |
Deel 1 | |
pecannoten | 25 |
Ganache | |
Deel2 | |
Room | 25 |
Boter | 15 |
Melk chocolade gallets | 30 |
Pure chocolade 70% | 85 |
Prosecco | 25 |
Cognac | 1 thee leppeltje |
Deel 3 | |
Pure chocolade (70%) gesmolten | 100 |
Cacaopoeder | 50 |
Brons poeder | optie |
Totaal | 355 |

Bereiding Ganache
- Doe de pure chocolade 70% in de blender en maal deze fijn.
- Breng de room met de boter aan de kook.
- Meng de gesmolten chocolade onder.
- Meng de pure chocolade onder.
- Roer dit tot een gladde massa.
- Meng de cognac en prossecco onder.
- Voeg de pecan noten toe.
- Goed laten afkoelen af laten koelen.
- Het mengsel in een spuitzak doen.
- Mooie lange banen van spuiten.
- Laat ze een half uurtje afkoelen in de koelkast.
Tip: Laat de ganache rustig afkoelen. En roer regelmatig door. Zodat er geen klontjes inkomen.

Pecan noten roosteren
- Verwarm de oven voor tot 160 graden.
- rooster de noten ongeveer 6 minuten.
- Afkoelen.
- Fijn hakken.

Opmaak van de Truffels.
- Smelt de pure chocolade
- Snijd de banen in gewenste grote
- Dompel de truffel door de chocolade.
- Rol nog een keer door je hand.
- Dan is de chocolade mooi dun verdeeld.
- Rol ze door de cacao met de achterkant van een lepel.
- Strooi er eventueel wat brons poeder over voor feestelijk effect.
Tip: Hou je niet zo van de 70%v chocolade dan kan je dit vervangen voor minder bittere chocolade.
Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je bonbons op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor Pecantruffels met Prosecco enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.