fbpx

Recept Pecantruffels met Prosecco en Cognac

Benodigdheden:

  • oven
  • spuitzak
  • vetvrij papier
  • pannetje
  • kookplaat
  • warmte bron
  • weegschaal
  • bonbonvorkje
  • glad spuitmondje
Ingrediënten gram
Deel 1
pecannoten 25
Ganache
Deel2
Room 25
Boter 15
Melk chocolade gallets 30
Pure chocolade 70% 85
Prosecco 25
Cognac 1 thee leppeltje
Deel 3
Pure chocolade (70%) gesmolten 100
Cacaopoeder 50
Brons poeder optie
Totaal 355 

Bereiding Ganache

  • Doe de pure chocolade 70% in de blender en maal deze fijn.
  • Breng de room met de boter aan de kook.
  • Meng de gesmolten chocolade onder.
  • Meng de pure chocolade onder.
  • Roer dit tot een gladde massa.
  • Meng de cognac en prossecco onder.
  • Voeg de pecan noten toe.
  • Goed laten afkoelen af laten koelen.
  • Het mengsel in een spuitzak doen.
  • Mooie lange banen van spuiten.
  • Laat ze een half uurtje afkoelen in de koelkast.

Tip: Laat de ganache rustig afkoelen. En roer regelmatig door. Zodat er geen klontjes inkomen.

Pecan noten roosteren

  • Verwarm de oven voor tot 160 graden.
  • rooster de noten ongeveer 6 minuten.
  • Afkoelen.
  • Fijn hakken.

Opmaak van de Truffels.

  • Smelt de pure chocolade
  • Snijd de banen in gewenste grote
  • Dompel de truffel door de chocolade.
  • Rol nog een keer door je hand.
  • Dan is de chocolade mooi dun verdeeld.
  • Rol ze door de cacao met de achterkant van een lepel.
  • Strooi er eventueel wat brons poeder over voor feestelijk effect.

Tip: Hou je niet zo van de 70%v chocolade dan kan je dit vervangen voor minder bittere chocolade.

Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je bonbons op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor Pecantruffels met Prosecco enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.