
Recept Aardbeientaart met Ricotta


Ingrediënten | gram |
Deeg voor bodem | |
Deel 1 | |
Basterdsuiker | 106 |
Zout | 1 |
Ei | 16 |
Roomboter | 133 |
Deel 2 | |
Zelfrijzend bakmeel | 200 |
Totaal | 455 |
Ricotta vulling | |
Vanille extract | 1 |
Slagroom yoghurt dikte | 110 |
Suiker | 95 |
Ricotta | 425 |
Sinaasappel rasp | van één sinaasappel |
Totaal | 631 |
Decoratie | |
Aardbeien | 500 |
Taartina | zakje |
Water | 200 |
Totaal | 700 |

Bereiding Bodem
- Vet de taartpan goed in
- Meng de roomboter , basterdsuiker, zout en ei door elkaar.
- voeg het zelfrijzend bakmeel toe.
- laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
- rol het deeg uit.
- Doe het in de vorm. rol het overige deeg eraf
- bekleed de bodem met een stukje bakpapier en leg daarop de rijst.
- bak de taart 20 minuten op een stand van 220 graden.
- verwijder de rijst.
- bak de taart nog eens 10 minuten tot ie mooi bruin is.
- wanneer de bodem is afgekoeld instrijken met chocolade.
Dit recept is voor één taartbodem.

Bereiding Topping
- Klop de slagroom tot yoghurt dikte.
- Klop in een andere kom de ricotta , vanille, suiker en sinaasappelrasp ongeveer 4 minuten goed luchtig.
- meng voorzichtig de slagroom onder
- doe de vulling in de taartbodem
- decoreer de taart met de aardbeien
- Maak de gelei van taartina volgens gebruiksaanwijzing.
- doe de taartina over de aardbeien
- laat de taart een uur opstijven in de koelkast.
- niet te koud serveren dan hebben de aardbeien geen smaak.

Benodigdheden:
- taartpan met doorsnee van 24 cm
- mixer
- 100 gram chocolade om bodem mee in te strijken.
- deegroller
- Stukje bakpapier
- spatel
- rijstkorrels
- gas/ elektra om te verwarmen.
- klein pannetje
Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor Aardbeientaart met Ricotta enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.