fbpx

Recept Aardbeientaart met Ricotta

Recept Aardbeientaart met Ricotta
Ingrediënten gram
Deeg voor bodem
Deel 1
Basterdsuiker 106
Zout 1
Ei 16
Roomboter 133
Deel 2
Zelfrijzend bakmeel 200
Totaal 455
 
Ricotta vulling
Vanille extract 1
Slagroom  yoghurt dikte 110
Suiker 95
Ricotta 425
Sinaasappel rasp van één sinaasappel
Totaal 631
   
Decoratie  
Aardbeien 500
Taartina zakje
Water 200
Totaal 700

Bereiding Bodem

  • Vet de taartpan goed in
  • Meng de roomboter , basterdsuiker, zout en ei door elkaar.
  • voeg het zelfrijzend bakmeel toe.
  • laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
  • rol het deeg uit.
  • Doe het in de vorm. rol het overige deeg eraf
  • bekleed de bodem met een stukje bakpapier en leg daarop de rijst.
  • bak de taart 20 minuten op een stand van 220 graden.
  • verwijder de rijst.
  • bak de taart nog eens 10 minuten tot ie mooi bruin is.
  • wanneer de bodem is afgekoeld instrijken met chocolade.

Dit recept is voor één taartbodem. 

Bereiding Topping 

  • Klop de slagroom  tot yoghurt dikte.
  • Klop in een andere kom de ricotta , vanille, suiker en sinaasappelrasp ongeveer 4 minuten goed luchtig.
  • meng voorzichtig de slagroom onder
  • doe de vulling in de taartbodem
  • decoreer de taart met de aardbeien
  • Maak de gelei van taartina volgens gebruiksaanwijzing.
  • doe de taartina over de aardbeien
  • laat de taart een uur opstijven in de koelkast.
  • niet te koud serveren  dan hebben de aardbeien geen smaak.

Benodigdheden:

  • taartpan met doorsnee van 24 cm
  • mixer
  • 100 gram chocolade om bodem mee in te strijken.
  • deegroller
  • Stukje bakpapier
  • spatel
  • rijstkorrels
  • gas/ elektra om te verwarmen.
  • klein pannetje

Aardbeientaart met Ricotta

Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor Aardbeientaart met Ricotta enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.