
Recept Amaretto Bonbons


Benodigdheden:
- mixer
- spuitzak
- vetvrij papier
- pannetje
- kookplaat
- warmte bron
- weegschaal
- bonbonvorkje
- rond uitstekkertje
- glad spuitmondje

Ingrediënten | gram |
Ganache | |
Deel 1 | |
Room | 100 |
Glucose | 35 |
Gesmolten melk chocolade | 135 |
Gesmolten pure chocolade | 135 |
Deel 2 | |
Roomboter | 100 |
Fondant | 35 |
Amaretto | 20 |
Totaal | 560 |
Deel 3 | |
Melkchocolade | |
Getabelleerde melk chocolade | 500 |
Deel 4 | |
Marsepein | 200 |

Bereiding Ganache
- Breng de room met de glucose aan de kook.
- Meng de gesmolten chocolade onder.
- Af laten koelen.
- De boter met fondant luchtig kloppen.
- De afgekoelde ganache toevoegen
- De Amaretto toevoegen, goed luchtig roeren.
- Wanneer de vulling stevig is in spuitzak doen.
- Mooie puntjes van spuiten.

Bereiding Marsepein
- Mooie rondjes uitsteken.
- Op een plaatje iets van elkaar afleggen.
Tip: Dit kun je doen terwijl je ganache aan het afkoelen is.

Chocolade tableren
- Smelt de chocolade in de magnetron.
- Tussen door goed door de chocolade roeren.
- Doe dit vaak anders verbrand de chocolade. NOOIT WARMER DAN 45 GRADEN !!!
- Voelt de chocolade net iets warmer dan je vinger dan is deze goed.
- Giet 2/3 deel op de marmeren steen en koel deze terug.
- Doe het terug in het schaaltje met de warme chocolade.
- Nu alles goed door roeren.
- Als de melk chocolade 30 graden is, is de temperatuur goed.
Tip: om te testen of de chocolade goed op temperatuur is. Doe je een beetje chocolade op je paletmes. Deze zal vlug mooi opdrogen.

De bonbons opmaken.
- Dompel de bonbons met een vorkje in de chocolade.
- Zet ze op vetvrij papier.
- Met een cornetje mooi garneren.
Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je bonbons op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor Amaretto Bonbons enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.