fbpx

Recept Amaretto Bonbons

Recept Amaretto Bonbons

Benodigdheden:

  • mixer
  • spuitzak
  • vetvrij papier
  • pannetje
  • kookplaat
  • warmte bron
  • weegschaal
  • bonbonvorkje
  • rond uitstekkertje
  • glad spuitmondje
Ingrediënten gram
Ganache
Deel 1
Room 100
Glucose 35
Gesmolten melk chocolade 135
Gesmolten pure chocolade 135
Deel 2
Roomboter 100
Fondant 35
Amaretto 20
Totaal 560
 
Deel 3
Melkchocolade
Getabelleerde melk chocolade 500
Deel 4
Marsepein 200

Bereiding Ganache

  • Breng de room met de glucose aan de kook.
  • Meng de gesmolten chocolade onder.
  • Af laten koelen.
  • De boter met fondant luchtig kloppen.
  • De afgekoelde ganache toevoegen
  • De Amaretto toevoegen, goed luchtig roeren.
  • Wanneer de vulling stevig is in spuitzak doen.
  • Mooie puntjes van spuiten.

Bereiding Marsepein

  • Mooie rondjes uitsteken.
  • Op een plaatje iets van elkaar afleggen.

Tip: Dit kun je doen terwijl je ganache aan het afkoelen is.

 

Chocolade tableren

  • Smelt de chocolade in de magnetron.
  • Tussen door goed door de chocolade roeren.
  • Doe dit vaak anders verbrand de chocolade. NOOIT WARMER DAN 45 GRADEN !!!
  • Voelt de chocolade net iets warmer dan je vinger dan is deze goed.
  • Giet 2/3 deel op de marmeren steen en koel deze terug.
  • Doe het terug in het schaaltje met de warme chocolade.
  • Nu alles goed door roeren.
  • Als de melk chocolade 30 graden is, is de temperatuur goed.

Tip: om te testen of de chocolade goed op temperatuur is. Doe je een beetje chocolade op je paletmes. Deze zal vlug mooi opdrogen.

De bonbons opmaken.

  • Dompel de bonbons met een vorkje in de chocolade.
  • Zet ze op vetvrij papier.
  • Met een cornetje mooi garneren.

Chocoladetaart met kersen

Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je bonbons op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor Amaretto Bonbons enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.