fbpx

Recept Carrot Cake

Recept Carrot Cake
Ingrediënten gram
Cake beslag
Deel 1
Basterdsuiker 315
Zout 1
Heel ei 210
Mayonaise 200
Deel 2
Kaneel 10
Nootmuskaat 2
Koolzuur(baking soda) 13
Patentbloem 310
Deel 3
Ananas gesneden 125
Walnoten gebroken 15
Pistache gebroken 5
Wortel geraspt 275
Totaal 1481
 
Roomkaas topping
Mascarpone 250
Slagroom 250
Suiker 25
Lemon curd 75
Totaal 600

Bereiding Cakebeslag

  • Sla het ei los, meng de basterdsuiker en
    daarna de mayonaise door het eimassa
  • Meng deel 2 goed door
  • Meng deel 3 onder deel 1 en 2

Vet de taartpan goed in!
Je kunt uit dit recept twee taartjes halen, uit een bakvorm van 18 cm. Maar kunt ook één taart baken in een grote springvorm. Het bakblik net zo vullen als een cake want de taart komt nog omhoog. Dan bakken in de oven op 175/180 graden in 50 minuten.

Bereiding Topping 

  • Klop de slagroom met suiker tot yoghurt dikte.
  • Meng de mascarpone onder.
  • Voeg de lemon curd toe.
    (Deze laatste vind je in de supermarkt bij de jam)

Benodigdheden:

  • Voor het ei heb je even een garde nodig de rest kan met een spatel.
  • Bakvorm van 18 cm of een grote springvorm

Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor Carrot Cake enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.