
Recept Carrot Cake


Ingrediënten | gram |
Cake beslag | |
Deel 1 | |
Basterdsuiker | 315 |
Zout | 1 |
Heel ei | 210 |
Mayonaise | 200 |
Deel 2 | |
Kaneel | 10 |
Nootmuskaat | 2 |
Koolzuur(baking soda) | 13 |
Patentbloem | 310 |
Deel 3 | |
Ananas gesneden | 125 |
Walnoten gebroken | 15 |
Pistache gebroken | 5 |
Wortel geraspt | 275 |
Totaal | 1481 |
Roomkaas topping | |
Mascarpone | 250 |
Slagroom | 250 |
Suiker | 25 |
Lemon curd | 75 |
Totaal | 600 |

Bereiding Cakebeslag
- Sla het ei los, meng de basterdsuiker en
daarna de mayonaise door het eimassa - Meng deel 2 goed door
- Meng deel 3 onder deel 1 en 2
Vet de taartpan goed in!
Je kunt uit dit recept twee taartjes halen, uit een bakvorm van 18 cm. Maar kunt ook één taart baken in een grote springvorm. Het bakblik net zo vullen als een cake want de taart komt nog omhoog. Dan bakken in de oven op 175/180 graden in 50 minuten.

Bereiding Topping
- Klop de slagroom met suiker tot yoghurt dikte.
- Meng de mascarpone onder.
- Voeg de lemon curd toe.
(Deze laatste vind je in de supermarkt bij de jam)

Benodigdheden:
- Voor het ei heb je even een garde nodig de rest kan met een spatel.
- Bakvorm van 18 cm of een grote springvorm
Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor Carrot Cake enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.