Chocolade-karamel-Pecanbrownies
Mijn dochter is helemaal verzot op brownies en karamel. Dit recept voor chocolade-karamel-pecanbrownies werd dan ook met open armen verwelkomd. Iedere keer dat deze op tafel gezet worden is het zorgen dat je er op tijd bij bent om ook nog een stukje mee te kunnen pakken. Met dit eenvoudige recept heb zet je binnen no time een heerlijke brownie op tafel.

Recept Chocolade-Karamel-Pecanbrownies


Ingrediënten | gram |
Dulche de leche {karamel} | |
Deel 1 | |
Gecondenseerde melk (één blikje) | 490 |
Beslag voor Brownie | |
Deel 2 | |
roomboter | 225 |
pure chocolade | 200 |
Heel ei | 200 |
pure chocolade 70% | 200 |
fijne kristal suiker | 220 |
licht bruine basterd suiker | 175 |
vanille-extract | 10 |
Bloem | 150 |
Pecannoten | 120 |
Totaal | 1.990 |
Extra”s | |
Pecannoten | 24 stuks |

Benodigdheden
- oven
- warmte bron
- pan
- 1 grote schaal die op de pan past
- 2 kleinere schalen
- garde
- lepel
- bakpapier
- bakblik 20 cm x 30 cm
- mes

Bereiding Dulce de leche
- Doe het blikje gecondenseerde melk in een pannetje
- zorg dat het blikje helemaal onder water staat
- Breng het aan de kook
- Laat 3 uur op een zacht vuurtje koken
- Laat in een pannetje het blikje volledig afkoelen
TIPS
-
- Doe dit een dag van te voren, zodat de karamel klaar is als je hem gebruikt.

Bereiding Brownie beslag
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Zet een pan met een bodem water op het vuur
- Breng aan de kook
- Hak ondertussen de pecan noten in stukjes
- Bekleed de bakvorm met bakpapier
- Pak een grote schaal die op de pan past, maar niet het water raakt
- Smelt daarin de boter en de chocolade, tot je een mooie gladde massa hebt
- Klop in een andere kom de eieren met de gard los
- Roer de suikers erdoor
- Vervolgens de vanille toevoegen
- Meng het chocolade mengsel door het suiker mengsel
- Is het een mooie gladde massa, voeg dan de bloem toe
- Roer de gehakte pecan noten door het beslag
- Giet het in het bakblik
- Bak af in 35/40 minuten

Op maak van de chocolade-karamel-pecanbrownies
- Laat de brownie goed afkoelen
- Maak het blikje gecondenseerde melk open
- Smeer een lekkere laag over de brownies
- Leg de pecan nootjes erop
- Zet de brownie een half uurtje in de koelkast, dan kan de karamel goed opstijven.
Tip:
Dit recept is voor 24 stukjes brownies. Als het teveel is kun je ook makkelijk een stuk invriezen, of ongeveer drie dagen in een gesloten trommel bewaren.
Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor Chocolade-Karamel-pecanbrownie enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.