fbpx

Chocolade-karamel-Pecanbrownies

Mijn dochter is helemaal verzot op brownies en karamel. Dit recept voor chocolade-karamel-pecanbrownies werd dan ook met open armen verwelkomd. Iedere keer dat deze op tafel gezet worden is het zorgen dat je er op tijd bij bent om ook nog een stukje mee te kunnen pakken. Met dit eenvoudige recept heb zet je binnen no time een heerlijke brownie op tafel.

Recept Chocolade-Karamel-Pecanbrownies

chocolade-karamel-pecanbrownies
Ingrediënten gram
Dulche de leche {karamel}
Deel 1
Gecondenseerde melk  (één blikje) 490
Beslag voor Brownie
Deel 2
roomboter 225
pure chocolade 200
Heel ei 200
pure chocolade 70% 200
fijne kristal suiker 220
licht bruine basterd suiker 175
vanille-extract 10
Bloem 150
Pecannoten 120
Totaal 1.990
Extra”s
Pecannoten 24 stuks

Benodigdheden

  • oven
  • warmte bron
  • pan
  • 1 grote schaal die op de pan past
  • 2 kleinere schalen
  • garde
  • lepel
  • bakpapier
  • bakblik 20 cm x 30 cm
  • mes

Bereiding Dulce de leche

  • Doe het blikje gecondenseerde melk in een pannetje
  • zorg dat het blikje helemaal onder water staat
  • Breng het aan de kook
  • Laat 3 uur op een zacht vuurtje koken
  • Laat in een pannetje het blikje volledig afkoelen

TIPS

    • Doe dit een dag van te voren, zodat de karamel klaar is als je hem gebruikt.

Bereiding Brownie beslag

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Zet een pan met een bodem water op het vuur
  • Breng aan de kook
  • Hak ondertussen de pecan noten in stukjes
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier
  • Pak een grote schaal die op de pan past, maar niet het water raakt
  • Smelt daarin de boter en de chocolade, tot je een mooie gladde massa hebt
  • Klop in een andere kom de eieren met de gard los
  • Roer de suikers erdoor
  • Vervolgens de vanille toevoegen
  • Meng het chocolade mengsel door het suiker mengsel
  • Is het een mooie gladde massa, voeg dan de bloem toe
  • Roer de gehakte pecan noten door het beslag
  • Giet het in het bakblik
  • Bak af in 35/40 minuten

Op maak van de chocolade-karamel-pecanbrownies

  • Laat de brownie goed afkoelen
  • Maak het blikje gecondenseerde melk open
  • Smeer een lekkere laag over de brownies
  • Leg de pecan nootjes erop
  • Zet de brownie een half uurtje in de koelkast, dan  kan de karamel goed opstijven.

Tip: 

Dit recept is voor 24 stukjes brownies. Als het teveel is kun je ook makkelijk een stuk invriezen, of ongeveer drie dagen in een gesloten trommel bewaren.

Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor Chocolade-Karamel-pecanbrownie  enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.