
Recept Chocolade-vanillecheesecake brûlée


Ingrediënten | gram |
Deeg voor bodem | |
Deel 1 | |
Chocoladebiscuitjes | 305 |
Amandelmeel | 35 |
Gesmolten roomboter | 90 |
Fijne suiker | 50 |
Totaal | 480 |
Deel 2 | |
Voor de vulling | |
Roomkaas (Philadelphia/ Monchou | 450 |
Ricotta | 325 |
Fijne suiker | 200 |
vanille-extract | 1,5 theelepel |
ei | 180 |
gesmolten pure chocolade | 180 |
Maizena | 25 |
Totaal | 1.180 |
Deel 3 | |
Voor de opmaak | |
Rietsuiker | naar wens. |
Vers rood fruit. |

Bereiding Bodem
- Vet de springvorm in met boter.
- Bekleed de springvorm 18 cm met bakpapier.
- Doe de koekjes in een blender en maal deze fijn.
- Smelt de boter op het vuur of in magnetron.
- Voeg de amandelmeel en suiker bij de koekjes
- Voeg de boter bij het koekjes mengsel.
- Druk de koekjes met de achterkant van de lepel op de bodem en tegen de rand.
- Laat goed koud worden ik koelkast. ongeveer 30 minuten.
Dit recept is voor één taartbodem.
Tip: Heb je geen tijd om 30 minuten te wachten. Plaats dan de bodem in de diepvries.

Bereiding van de vulling.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Smelt de pure chocolade in magnetron of au bain mari.
- Doe de roomkaas,ricotta en suiker in de mixkom en mix het tot het mooi glad is.
- Hoeft niet luchtig te zijn. Ongeveer 2 minuten.
- Voeg de eieren toe.
- De helft van de vanille.
- onder mixen en klaar.
- Doe 780 gram in een grote kom en zet apart.
- Voeg de chocolade toe aan de vulling in de mix kom.
- Onder mixen tot een gladde massa.
- Schenk de chocolade op de gekoelde bodem.
- Meng de maizena met de rest van de vanille tot een glad papje
- Voeg een klein beetje van het apart gezette roomkaas aan de maizena toe.
- Maak er weer een glad mengsel van.
- Roer nu het papje onder de apart gezette roomkaas mengsel
- Giet het boven op het chocolade mengsel.

Afbakken van de Chocolade-vanillecheesecake brûlée:
- zet de taart 60 minuten in de oven op 150 graden.
- Als de rand stevig aanvoelt is de taart gaar.
- Binnen in is de taart nog wiebelig.
- Draai de temperatuur van de oven uit.
- Laat de taart nog 20 minuten in de oven nagaren.
- Laat de taart afkoelen op de aanrecht.
- Plaats de taart nog drie uur of langer in de koelkast.
- Dan wordt de binnenkant ook stevig.

Benodigdheden:
- Oven
- Springvorm 18 cm
- Vet vrij papier
- Mixer
- paar grote komen
- lepel
- weegschaal
- gasbrandertje

Opmaak van de Chocolade-vanillecheesecake brûlée:
- Strooi de suiker over de taart.
- karamelliseer de suiker met een gasbrandertje.
Tip: Doe dit vlak voor het opdienen van de taart. Dan blijft het suikerlaagje lekker krokant. laat je het langer staan dan trekt het vocht aan.
Serveer de taart met heerlijk vers rood fruit.
Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor chocolade-vanillecheesecake brûlée enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.