fbpx

Recept Chocoladecake met Bitterkoekjes

Ingrediënten gram
Cake beslag
Deel 1
Zelfrijzend bakmeel 200
Fijne suiker 150
Witte chocolade gesmolten 170
Boter  gesmolten 125
Ei (2) 100
vanille extract 1 tl
Deel 2
Bitterkoekjes 105
Totaal 860
Roomkaas topping
Mascarpone 125
Slagroom 125
Suiker 12
Vers fruit
Totaal 262

Bereiding Cakebeslag

  • Vet de tulband vorm in met roomboter.
  • Begin met deel twee . Doe de bitterkoekjes in de blender en maal deze in grove kruimels. Kan ook met de hand.
  • Weeg alle grondstoffen af van deel 1.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel in een grote schaal.
  • Voeg alle andere grondstoffen van deel 1 toe.
  • Mix dit tot een mooi glad beslag.
  • Giet 1 /3 deel in de tulband vorm.
  • Meng nu de bitterkoekjes kruimels door het beslag.
  • Giet het beslag ook in de tulband vorm
  • Bakken op 180 graden ongeveer 40 /45 minuten.

 

TIPS

  • Wanneer je je bakblik met roomboter in smeert zal deze smaak heerlijk in de cake trekken. En je cake krijgt een mooi goud bruin kleurtje.
  • Zorg dat alle grondstoffen op kamer temperatuur zijn.
  • Kijk met een prikker of de cake gaar is van binnen.

Bereiding Topping 

  • Klop de slagroom met suiker tot yoghurt dikte.
  • Meng de mascarpone onder.
  • Mix zolang dat het stevig genoeg is om mooie rozetten te spuiten.
  • Spuit mooi rozetten langs de cake
  • Decoreer met vers zomer fruit.

Dit is een optie om de cake extra feestelijk te maken. Maar zonder het je ook een heerlijk cake.

Benodigdheden:

  • mixer
  • grote schaal
  • tulband vorm of cakeblik
  • blender ( kan ook met handen)
  • oven

Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor Carrot Cake enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.