fbpx

Recept Chocoladetaart met amandel

Benodigdheden:

  • bakvorm 24 cm
  • Mixer
  • Spatels
  • Schaaltjes
  • Pan
  • Bakpapier
  • potje pindakaas
  • ijshoorntjes
  • Oven
Ingrediënten gram
voor het zoete deeg
Deel 1
Heel ei 50
zachte boter 120
poedersuiker 100
zout ½ thee lepeltje
bloem 200
Deel 2
voor de amandelcréme
zachte boter 100
fijne suiker 100
vanillesuiker ½ theelepel
ei 100
amandelpoeder 100
Totaal 870
   
voor de ganache
pure chocolade 125
slagroom 125
fijne suiker 25
zachte boter 25
voor de cacaosiroop
water 50
fijne suiker 40
cacaopoeder 15
 
voor de knapperige chocolade
melkchocolade 25
zachte boter 30
pindakaas 125
ijscohoorntjes 80
Totaal 665

Bereiding zoete deeg

  • Meng de boter ,poedersuiker, ei, zout onder elkaar
  • Voeg de boter toe.
  • leg het deeg een ½ uur in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet de bakvorm in met boter
  • Rol het deeg uit op 3 mm dikte
  • Vul de vorm met deeg
  • Zet de taart nog 10 minuten in de koelkast
  • Knip een cirkel uit het bakpapier dat iets groter is dan het bakblik
  • Leg dit op het deeg
  • Leg daarop de bonen
  • De taart 10 minuten bakken
  • Maak ondertussen de amandelcrème
  • meng de boter met de suiker
  • mix een voor een de eieren onder
  • Meng de amandelpoeder en vanille erdoor
  • Haal taart uit de oven
  • Draai de temperatuur terug naar 160 graden
  • Haal het bakpapier met de bonen uit de bakvorm
  • Giet de amandelcrème erin
  • Zet de taart terug in de oven
  • Bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar.

Tip: Je kunt het deeg ook een dag vantevoren maken. Dan is het deeg goed koud en rolt makkelijker uit.

Bereiding Cacaosiroop

  • doe de water, suiker en cacao in een pannetje
  • Goed met de garde roeren
  • Breng dit aan de kook
  • Laat op en zacht vuur een beetje inkoken.
  • Aflaten koelen
  • in een flesje doen zodat je de taart makkelijk kunt besprenkelen met de siroop.

De Ganache

 

  • Hak de chocolade in stukje
  • Breng de room met de suiker aan de kook
  • Haal de pan van het vuur
  • Meng de chocolade onder
  • Meng de boter onder
  • Zet de ganache op een koele plaats
  • Moet dit worden zodat je het makkelijk kunt uitsmeren.

Ook de ganache kun je makkelijk een dag van te voren maken. Dan moet je de ganache een beetje bij warmen om het op de taart te smeren.

Voor de knapperige chocolade

  • Verkruimel de ijscohoorntjes in kleine stukjes
  • smelt in een schaaltje de melkchocolade in magnetron of au bain-marie
  • Roer de zachte boter onder de chocolade
  • Roer de pindakaas onder onder het chocolade mengsel
  • Voeg 2/3 van de koekjes onder het chocolade mengsel
  • Teken een ronde cirkel van 20 cm op het bakpapier
  • Smeer het chocolade mengsel er op uit
  • Laat 20 minuten in de koelkast hard worden.
  • De overige ijscokruimels bewaren we voor later.

Tip: Als je de chocolade in de magnetron smelt . Roer de chocolade naar enkele seconden goed door. En blijf dit herhalen. De chocolde smelt van binnen uit. Doe je dit niet dan zal de chocolade verbranden.

De ijscohoorntjes kun je in een blender makkelijk verkruimelen. Of in een plastic zakje doen en er met de deegroller over heen rollen.

Op maak van de taart

  • Maak kleine gaatjes in de taartbodem met de onderkant van een kwastje of lepeltje
  • Besprenkel de cacao siroop erover
  • Breng een dun laagje ganache aan
  • Leg de knapperige chocolade op de ganache
  • Doe de overige ganache op de knapperige chocolade
  • Strooi de overige koekje over de ganache

Tip: Strooi de koekje pas over de taart , wanneer je de taart serveert . Deze trekken veel vocht aan en worden anders taai.

Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor Carrot Cake enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.