
Recept Chocoladetaart met kersen


Benodigdheden:
- Taart ring van 18/20 cm.
- Mixer
- Spatels
- Schaaltjes
- Pan
- Bakpapier
- Blikje kersen taart vulling.
- Spuitzak
- Oven
- Vriezer

Ingrediënten | gram |
Beslag voor Biscuit | |
Deel 1 | |
Heel ei | 100 |
Fijne suiker | 60 |
Deel 2 | |
Patisserie bloem | 30 |
Maizena | 20 |
Cacao | 10 |
Deel 3 | |
Roomboter gesmolten | 20 |
Totaal | 240 |
Chocolade mousse | |
Gelatine | 1,5 blaadje |
Slagroom | 225 |
Fijne suiker | 40 |
Water | 40 |
Eidooier | 40 |
Pure chocolade | 65 |
Totaal | 410 |
Chocolade gelei | |
Water | 140 |
Fijne suiker | 190 |
Slagroom | 130 |
Cacaopoeder | 70 |
Gelatine | 3 blaadjes |
Totaal | 530 |

Bereiding Biscuit
- Oven voorverwarmen op 220 graden.
- Teken op het bakpapier twee ronde cirkels van 18/20 cm
- Draai bakpapier om zodat er geen inkt aan biscuit komt.
- Zeef de bloem,maizena en de cacao in een kom
- Smelt de boter
- Klop het ei met de suiker los en verwarm tot 45 graden.
- Mix met de mixer ei en suiker tot luchtig beslag.
- Het mengsel blijft aan de garde hangen.
- Spatel dan de bloem, maizena en cacao onder.
- Spatel de gesmolten boter onder.
- Doe het mengsel in een spuitzak.
- Spuit er twee mooie ronde bodems van.
- Bakken in de oven van 220 graden ongeveer 4 tot 6 minuten.
- Als het biscuit lichtjes terug veert is de bodem gaar.
- Afkoelen op een theedoek.
- Gelijk bakpapier verwijderen.

Bereiding Chocolade gelei
- Week de blaadjes gelatine in ruim water.
- Weeg de rest van de grondstoffen af in een pan.
- Meng met een gard alles onder.
- Breng het mengsel aan de kook.
- Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken.
- Af en toe blijven roeren.
- Haal van de hitte bron af.
- Giet het door een zeef zodat er geen klontjes in zijn.
- Knijp de gelatine uit.
- Meng de gelatine door de chocolade massa
- Laten afkoelen tot ongeveer 35 graden.
Tip : Je kunt de gelei ook al eerder maken. En tot gebruik in koelkast of vriezer bewaren. En wanneer je het nodig hebt verwarmen tot 35 graden. Wat je over hebt kun je ook hergebruiken. Ook lekker over het ijs .

Chocolade Mousse
- Week de blaadjes gelatine in ruim water.
- Klop de slagroom tot yoghurt dikte.
- Smelt de chocolade in de magnetron.
- Kook het water met de suiker tot een siroop.
- Ongeveer 121 graden.
- Mix met de mixer eidooier luchtig.
- Voeg het duiker water langzaam toe.
- Klop dit tot het mooi licht van kleur word en luchtig.
- Knijp de gelatine uit, maar laat een klein beetje water zitten.
- Verwarm even in de magnetron tot dat het is gesmolten.
- Spatel het onder het ei mengsel .
- Spatel de gesmolten chocolade onder.
- Spatel krachtig een klein beetje van de slagroom onder.
- De rest van de slagroom rustig onder mengen.

Op maak van de Taart.
- Leg een plakje biscuit in de ring.
- Doe daar een laagje kersen op.
- Vervolgens een laagje chocolade mousse.
- Plakje biscuit.
- Laagje kersen.
- Mooi glad afstrijken met de mousse.
- In de vriezer plaatsen.
- Ondertussen chocolade gelei maken.
- Als de taart goed ingevroren is, uit de diepvries halen.
- Op een stevig potje of schaaltje zetten.
- Met de fohn de ring verwarmen zodat de ring makkelijk van de taart glijd.
- Ring verwijderen.
- Taart weer op potje of schaaltje zetten.
- De chocolade gelei erover gieten.
- Uit laten lekken.
- Eventueel nog rozetjes slagroom op spuiten.
Tip: De taart kun je het beste snijden als hij nog iets bevroren is.
Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor Carrot Cake enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.