fbpx

Recept Drie Chocolade Koekjes

recept-Drie Chocolade Koekjes
Ingrediënten gram
koekjes Deeg
Deel 1
gesmolten pure chocolade 50
Deel 2
Boter 45
Deel 3
Basterdsuiker 50
Bruine Basterd Suiker 25
Water 10
Deel 4
Bloem 75
Bakpoeder 4
Deel 5
Melkchocolade gallets 37
Witte chocolade gallets 37
Pure Chocolade (Bakvast) 37
Gebrande Hazelnoten 50
Totaal 420

Bereiding Drie Chocolade Koekjes Deeg

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rooster de Hazelnoten in een oven van 180 graden. Ongeveer 8 minuten.
  • Aflaten koelen.
  • Onder tussen de pure chocolade smelten.
  • Hazelnoten in stukjes hakken.
  • Klop de boter met de suikers luchtig.
  • Voeg het water toe.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe.
  • Voeg de bloem en bakpoeder toe.
  • Voeg de chocolade en de grof gehakte hazelnoten toe.
  • Maak 12 deeg bolletjes van ongeveer 30 gram
  • Leg ze op de bakplaat met bakpapier.
  • Druk de bolletjes een beetje plat
  • Bak af in een oven van 180 graden.
  • Ongeveer 20 minuten.

Benodigdheden:

  • evt. Mixer.
  • oven
  • bakplaat
  • bakpapier
  • schaal
  • mes

Tip: 

Je kan het deeg ook met je handen ondermengen.

Tips:

  • Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur zijn.
  • De hazelnoten kun je vervangen door andere noten.
  • gebruik je bakvasten chocolade dan zal deze zacht blijven in het koekje.
  • Heb je geen bakvasten chocolade dan kun je ook gallets gebruiken.
  • De deeg bolletjes kun je ook goed invriezen.
  • Wel rustig laten ontdooien voor je ze af bakt.
  • Koekjes zijn in een trommel een week houdbaar

Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor de Drie Chocolade Koekjes enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.