
Recept Drie Chocolade Koekjes


Ingrediënten | gram |
koekjes Deeg | |
Deel 1 | |
gesmolten pure chocolade | 50 |
Deel 2 | |
Boter | 45 |
Deel 3 | |
Basterdsuiker | 50 |
Bruine Basterd Suiker | 25 |
Water | 10 |
Deel 4 | |
Bloem | 75 |
Bakpoeder | 4 |
Deel 5 | |
Melkchocolade gallets | 37 |
Witte chocolade gallets | 37 |
Pure Chocolade (Bakvast) | 37 |
Gebrande Hazelnoten | 50 |
Totaal | 420 |

Bereiding Drie Chocolade Koekjes Deeg
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rooster de Hazelnoten in een oven van 180 graden. Ongeveer 8 minuten.
- Aflaten koelen.
- Onder tussen de pure chocolade smelten.
- Hazelnoten in stukjes hakken.
- Klop de boter met de suikers luchtig.
- Voeg het water toe.
- Voeg de gesmolten chocolade toe.
- Voeg de bloem en bakpoeder toe.
- Voeg de chocolade en de grof gehakte hazelnoten toe.
- Maak 12 deeg bolletjes van ongeveer 30 gram
- Leg ze op de bakplaat met bakpapier.
- Druk de bolletjes een beetje plat
- Bak af in een oven van 180 graden.
- Ongeveer 20 minuten.

Benodigdheden:
- evt. Mixer.
- oven
- bakplaat
- bakpapier
- schaal
- mes
Tip:
Je kan het deeg ook met je handen ondermengen.

Tips:
- Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur zijn.
- De hazelnoten kun je vervangen door andere noten.
- gebruik je bakvasten chocolade dan zal deze zacht blijven in het koekje.
- Heb je geen bakvasten chocolade dan kun je ook gallets gebruiken.
- De deeg bolletjes kun je ook goed invriezen.
- Wel rustig laten ontdooien voor je ze af bakt.
- Koekjes zijn in een trommel een week houdbaar
Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor de Drie Chocolade Koekjes enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.