
Recept Havermout koekjes met rozijnen


Ingrediënten | gram |
Deeg voor koekjes | |
Deel 1 | |
Boter | 80 |
Deel 2 | |
Zout | 2 |
Basterdsuiker | 50 |
Bruine basterdsuiker | 20 |
Fijne suiker | 35 |
Deel 3 | |
Heel ei | 30 |
Deel 4 | |
Patentbloem | 72 |
Kaneel | 4 |
Bakpoeder | 4 |
Deel5 | |
Havervlokken | 80 |
Rozijnen | 80 |
Totaal | 457 |

Benodigdheden:
- Mixer
- Weegschaal
- Mes
- Schaaltjes
- Oven
- Bakpapier

Bereiding Havermout Rozijnen Koekjes
- Verwarm de oven tot 180° C
- Klop de boter soepel
- Voeg de suikersoorten en het zout toe.
- Klop dit luchtig
- Voeg het ei toe
- Voeg de bloem, kaneel en het bakpoeder toe.
- Meng met de hand de havervlokken en rozijnen toe.
- Maak een grote rol van het deeg.
- Verdeel het in 18 stukjes met het mes.
- Rol er een balletje van.
- Leg ruim uit elkaar op de bakplaat met bakpapier.
- Druk de balletjes wat platter.
- Bak ze af op 180°C in ongeveer 15 minuten.
Tip: Wanneer de buiten kant stevig voelt zijn de koekjes gaar. En kun je ze uit de oven halen. De koekjes goed laten afkoelen voor je ze in de trommel doet

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor Havermout rozijnen koekjes enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.