fbpx

Recept Havermout koekjes met rozijnen

Ingrediënten gram
Deeg voor koekjes
Deel 1
Boter 80
Deel 2
Zout 2
Basterdsuiker 50
Bruine basterdsuiker 20
Fijne suiker 35
Deel 3
Heel ei 30
Deel 4
Patentbloem 72
Kaneel 4
Bakpoeder 4
Deel5
Havervlokken 80
Rozijnen 80
 Totaal  457

Benodigdheden:

  • Mixer
  • Weegschaal
  • Mes
  • Schaaltjes
  • Oven
  • Bakpapier

Bereiding Havermout Rozijnen Koekjes

  • Verwarm de oven tot 180° C
  • Klop de boter soepel
  • Voeg de suikersoorten en het zout toe.
  • Klop dit luchtig
  • Voeg het ei toe
  • Voeg de bloem, kaneel en het bakpoeder toe.
  • Meng met de hand de havervlokken en rozijnen toe.
  • Maak een grote rol van het deeg.
  • Verdeel het in 18 stukjes met het mes.
  • Rol er een balletje van.
  • Leg ruim uit elkaar op de bakplaat met bakpapier.
  • Druk de balletjes wat platter.
  • Bak ze af op 180°C in ongeveer 15 minuten.

Tip: Wanneer de buiten kant stevig voelt zijn de koekjes gaar. En kun je ze uit de oven halen. De koekjes goed laten afkoelen voor je ze in de trommel doet

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor Havermout rozijnen koekjes enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.