
Recept Karamel Amandelnoga Bonbon


Ingrediënten | gram |
bodem | |
Deel 1 | |
fijne suiker | 100 |
roomboter | 8 |
Amandelschaafsel | 25 |
zout | snufje |
Deel 2 | |
Chocolade | 100 |
Amandelnoga kruimels | 50 |
Totaal | 283 |
Bonbon vulling |
|
Deel 3 | |
suiker | 50 |
Room | 35 |
Boter | 45 |
Melkchocolade | 100 |
Totaal | 513 |
Chocolade om de Bonbon te dippen | 1000 |

Benodigdheden:
- pan
- warmte bron
- blender of rolstok
- vetvrijpapier of bakpapier
- stekertje om rondjes uit te steken
- spuitzak
- spuitmondje naar wens
- dienblaadjes of borden
- schaaltjes

Bereiding Bodem 1
- Hak de amandelen fijn of doe ze even in de blender.
- Je kunt ook amandelschaafsel gebruiken.
- Doe een klein beetje suiker in een ruime pan.
- Als deze gesmolten is doe je er weer suiker boven op.
- Tot alle suiker mooi bruin kleurt
- Voeg de roomboter toe
- Roer de amandelen onder
- Giet dit mengsel direct op bakpakpapier of een slibmatje.
- Laten afkoelen
- In de blender fijn malen. Of met een rolstok fijn rollen.
Tip: Je kunt de amandelnoga in een luchtdicht bakje lang bewaren. De noga is ook lekker op ijs.

Bereiding Bodem 2
- Tempereer de chocolade
- voeg de amandelnoga toe
- strijk dit uit op vetvrij papier
- Als het bijna hard is rondjes uitsteken.
- Deze in verband op vetvrij papier leggen.
Tip : De chocolade die over is kun je opnieuw smelten en weer gebruiken.

Bereiding Vulling
- suiker carameliseren.
- je zet de pan op de warmte bron.
- Doe een dun laagje suiker in de pan.
- Wacht tot het gesmolten is.
- Voeg dan weer wat suiker toe.
- Laat dit ook weer smelten.
- Maak zo alle suiker op.
- Heeft de suiker een mooie kleur.
- Blus dan af met de room ( kamer temperatuur)
- Laat het mengsel afkoelen .
- Wanneer de karamel lauw is boter toevoegen.
- De getempereerde chocolade onder mengen.
- Laten koelen tot de karamel stevig genoeg is om te spuiten .
- Goed door roeren
- Karamel in de spuitzak doen.
- Mooie sterren op de bodems spuiten.

Bonbons dippen
- Tempereer de chocolade
- verwarm de chocolade tot 45º C
- koel twee derde deel terug tot 27ºC
- Doe de twee chocolades bij elkaar.
- Roer het goed door.
- Chocolade goed om de bonbon te dippen.
Tip: Je kunt de bonbon ook nog garneren. Doe een klein beetje chocolade in een Cornetje en trek een mooi lijntje over de bonbon.


Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor Aardbeientaart met Ricotta enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.