
Recept Opgerolde chocoladecake met frambozen.


Ingrediënten | gram |
Voor de cake rol | |
Deel 1 | |
eieren | 200 |
fijne suiker | 125 |
Deel 2 | |
bloem (gezeefd) | 90 |
cacaopoeder | 30 |
Deel 3 | |
boter (gesmolten) | 20 |
Totaal | 465 |
luchtige crème | |
Deel 1 | |
boter | 50 |
roomkaas | 185 |
Deel 2 | |
witte chocolade (gesmolten) | 135 |
Deel 3 | |
slagroom (vloeibaar) | 180 |
Totaal | 370 |
Voor de opmaak | |
Frambozen of ander fruit. |

Benodigdheden
- Oven
- Warmte bron
- bakplaat 30 x 38 cm of 15 x 19 cm dit is voor half recept
- bakpapier
- mixer
- garde
- schaaltjes om af te wegen
- grotere schaal om te mixen.
- pannetje
- spuitzakje ( kan ook met een snoepzakje of diepvries zakje )

Bereiding cake
- Doe bakpapier op de bakplaat 30 x 38 cm.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet een pannetje met een bodem water op fornuis.
- Doe in een schaal de eieren met de suiker.
- Verwarm de eieren met suiker ongeveer 5/8 minuten au bain marie blijf kloppen met een garde.
- Het mengsel word dikker en wit.
- Haal van het vuur af.
- Klop de ei mengsel zeer luchtig met de mixer en koud.
- Spatel in drie delen de bloem en cacao onder
- Spatel de gesmolten boter onder
- Strijk uit op bakplaat
- Bak in 8 minuten gaar
- Leg een schone theedoek klaar.
- Leg de cake met bakpapier naar boven op de theedoek
- Haal bakpapier eraf.
- Rol de cake in de theedoek op.
Dit recept is voor ongeveer 12 personen.
Tip: door de cake op te rollen in een theedoek., vorm je te cake alvast voor. Daardoor zal hij later minder scheuren.
Maak je een half recept kun je ook de maten 15 x 19 cm aanhouden. Vouw wel altijd een omhoog staand randje zodat het beslag in de vorm blijft.

Bereiding Luchtige crème
- Smelt de chocolade au bain marie of in magnetron.
- Klop de roomboter luchtig.
- Voeg de roomkaas toe.
- Mix de gesmolten chocolade onder.
- Voeg langzaam de slagroom in delen onder.
- Voeg nog wat vanille extract toe
- Mix tot het een mooi geheel is.
Tip: Klop ook niet te lang, anders gaat het mengsel schiften. En altijd de boter op kamertemperatuur.

Opmaak van cake
- Rol de cake voorzichtig uit de theedoek
- Bestrijk de binnen kant met de crème.
- Doe de vruchtjes erop.
- Rol de cake weer voorzichtig op (wel zonder theedoek)
- Strijk de buitenkant ook in met de crème.
- ga er met een stukje bakpapier overheen , krijg je het mooi glad.
- Je kunt er boven op mooie toefjes spuiten.
- Bestuif met een beetje cacao poeder.
- Leg de vruchtjes op de toefjes.
Tip: Bewaar de cake in de koelkast maar serveer hem niet te koud. Dit komt de smaak ten goede.

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor opgerolde chocoladecake met frambozen enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.