fbpx

Recept Rode biet taartje met topping

Ingrediënten gram
Taart
Deel 1
halve walnoten 75
bloem 200
fijne kristalsuiker 150
bakpoeder 2 theelepels
zuiveringszout ¼ theelepel
zout ¼theelepel
geraspte rauwe rode bieten 250
rasp van één sinaasappelschil 1 eetleppel.
bakgember 100
Deel 2
eieren 120
zure room 60
zonnebloemolie 115
vitamine c tablet fijn gemalen. 15
Totaal 1.085
De topping
Deel 1
roomkaas 150
poedersuiker 60
slagroom (vloeibaar) 70
Gembersap 20

Benodigdheden

  • oven
  • bakpapier
  • bakplaat
  • springvorm Ø 18 of 20 cm
  • rasp
  • grote schaal
  • 2 kleinere schaaltjes
  • garde
  • spatel
  • plastieken handschoenen

Bereiding van de Rode bietjes taart

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Rooster de walnoten ongeveer 10 minuten.
  • Verhoog de temperatuur naar 175 graden.
  • Trek de plastiek handschoenen aan.
  • Rasp de rode bietjes. Niet te fijn.
  • Hak de walnoten is stukjes als ze zijn afgekoeld.
  • Doe in een grote kom de:
  • bloem
  • bakpoeder
  • zuiveringszout
  • zout
  • suiker
  • Meng dit met een spatel door elkaar.
  • Doe boven op dit mengsel de:
  • Geraspte rode bietjes
  • Walnoten
  • sinaasappel rasp
  • Gember
  • Niet door roeren.
  • Doe in een andere kom:
  • Eieren
  • Zure room
  • Zonnebloemolie
  • Fijn gemalen vitamine c tablet
  • Giet dit op de bloem / rode bieten mengsel
  • Meng nu alles met de spatel goed door elkaar.
  • Giet het mengsel in de springvorm.
  • Bakken ongeveer 50 minuten
  • In vorm eerst iets laten afkoelen alvorens te lossen

Tip: door een vitamine c tablet fijn te malen blijft de rode kleur van de rode bieten behouden. Het fijn malen kan met de bollenkant van de lepel.

Bereiding van de topping

  • klop de roomkaas los
  • Hoeft alleen maar glad te zijn
  • Meng de poedersuiker onder
  • Klop de slagroom onder tot het glazuur stevig wordt.
  • Voeg het gember nat toe

Tip: Het gember nat kun je krijgen door: ongeveer 6 cm verse gember zeer fijn te raspen. En vervolgens uit te knijpen.

Op maak van de Rode bietjes taart 

  • Laat de taart goed afkoelen
  • Doe met een glaceer mes de topping over de taart.

Tip: Deze taart is het lekkerst als je hem direct serveert. Bewaren in de koelkast. Maar voor je het gaat eten. Altijd even op kamer temperatuur laten komen

Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor de Rode bietjes taart met topping enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.