fbpx

Recept Slagroom-truffels.

Ingrediënten gram
De vulling
Deel 1
Roomboter 250
Fondant 250
Room 165
Brandewijn 12,5
Totaal 578,5
voor de buitenkant.
pure chocolade naar wens
cacaopoeder naar wens
poedersuiker naar wens

Bereiding Slagroom- Truffels

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.
  • Klop de roomboter len zalfig.
  • Voeg de fondant toe.
  • Meng dit goed door elkaar
  • Voeg een klein beetje room toe.
  • Mix zolang tot dat is opgenomen door de boter.
  • Voeg dan weer een beetje room toe.
  • Herhaal dit , tot dat alle room onder is vermengd.
  • Voeg daarna de brandewijn toe aan de truffel.

TIPS:

  • Mix het niet te luchtig anders zakken de truffels gauw in.
  • De brandewijn is smaakloos . Je proeft het niet terug in de truffels.
  • Door de brandewijn toe te voegen smaakt de truffel fris.
  • Je kan ook de alcohol weg laten.

Benodigdheden:

  • mixer
  • schaaltjes om af te wegen.
  • vorkje
  • spuitzak
  • 2 (dien) blaadjes
  • vetvrij papier
  • magnetron/ warmte bron

Bereiding Vulling

  • Doe de vulling in een spuitzak.
  • Leg vetvrij papier op een plaatje.
  • Spuit er mooie ovaaltjes van.
  • Doe ze in de vriezer.

Tip:

  • Als de truffels zijn bevroren. Kun je ze het beste in plastic verpakken.
  • Dan kun je het aantal stuks wat je wilt gebruiken uit de vriezer halen.

Op maak van de Truffels

  • Smelt zoveel pure chocolade als je nodig hebt.
  • Dit ligt aan het aantal truffels dat je wilt gebruiken.
  • Doe op een ander bord de cacao poeder.
  • Om het wat zoeter te maken kun je dit vermengen met poedersuiker.
  • Haal een paar bevroren truffels uit de diepvries.
  • Dompel ze met het vorkje onder de pure chocolade.
  • Leg ze gelijk op de cacao.
  • Laat de chocolade een klein beetje stollen.
  • Rol ze dan door de cacao.

Tip:

  • Haal nooit meer truffels dan nodig is uit de diepvries.
  • De truffels zijn maar een tot twee dagen houdbaar.
  • Wat over is in de koelkast bewaren.

Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor Carrot Cake enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.