
Recept Speculaas truffel


Benodigdheden:
- spatel
- schaaltjes
- vetvrij papier of bakpapier
- weegschaal
- prikkertjes
- koelkast
- magnetron of
- pannetje met water en een schaaltje erop
- blender of
- deegroller

Ingrediënten | gram |
koekjes | |
Deel 1 | |
speculaasjes | 100 |
Deel 2 | |
roomkaas | 50 |
speculoospasta | 100 |
Deel 3 | |
witte chocolade | 100 |
Totaal | 350 |
Witte chocolade | 500 |

Bereiding koekjes
- Doe de koekjes in een plastiek zak.
- Maak de zak dicht.
- Rol er met een deegroller overheen
- Zodat je kruimels krijgt.
- Je kan de koekjes ook in een blender fijn malen.

Bereiding vulling
- Weeg de roomkaas af in een schaal.
- Roer deze zacht.
- Weeg de speculoospasta af bij de roomkaas.
- Meng de massa onder.
- Smet de witte chocolade in de magnetron,
- of au-bain-marie ( doe de chocolade in een schaaltje. En laat het boven een pannetje met water smelten)
- Voeg de gesmolten chocolade toe aan het speculoos mengsel.
- Goed ondermengen.
- Koekjes ondermengen.
- Maak er mooie balletjes van.
- Prik er een prikkertje in.
- Laten koelen in de koelkast.

Chocolade tableren
- Smelt de chocolade in de magnetron.
- Tussen door goed door de chocolade roeren.
- Doe dit vaak anders verbrand de chocolade. NOOIT WARMER DAN 45 GRADEN !!!
- Voelt de chocolade net iets warmer dan je vinger dan is deze goed.
- Giet 2/3 deel op de marmeren steen en koel deze terug.
- Doe het terug in het schaaltje met de warme chocolade.
- Nu alles goed door roeren.
- Als de melk chocolade 30 graden is, is de temperatuur goed.
Tip: om te testen of de chocolade goed op temperatuur is. Doe je een beetje chocolade op je paletmes. Deze zal vlug mooi opdrogen.

De truffels dippen in de chocolade
- Dip de truffel met de prikker in de chocolade.
- Zet ze op vetvrij papier.
- Haal de prikker eruit.
- Met een cornetje mooi garneren.
Tip: wil je voor het garneren gekleurde chocolade gebruiken. Gebruik dan kleurstof op olie basis. En meng dit door de chocolade. Zelf gebruik ik graag Collor- Mill
Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je bonbons op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor Speculaas – truffel enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.