fbpx

Recept Speculaas truffel

Recept Amaretto Bonbons

Benodigdheden:

  • spatel
  • schaaltjes
  • vetvrij papier of bakpapier
  • weegschaal
  • prikkertjes
  • koelkast
  • magnetron of
  • pannetje met water en een schaaltje erop
  • blender of
  • deegroller
Ingrediënten gram
koekjes
Deel 1
speculaasjes 100
Deel 2
roomkaas 50
speculoospasta 100
Deel 3
witte chocolade 100
Totaal 350
Witte chocolade 500

Bereiding koekjes

  • Doe de koekjes in een plastiek zak.
  • Maak de zak dicht.
  • Rol er met een deegroller overheen
  • Zodat je kruimels krijgt.
  • Je kan de koekjes ook in een blender fijn malen.

Bereiding vulling

  • Weeg de roomkaas af in een schaal.
  • Roer deze zacht.
  • Weeg de speculoospasta af bij de roomkaas.
  • Meng de massa onder.
  • Smet de witte chocolade in de magnetron,
  • of au-bain-marie ( doe de chocolade in een schaaltje. En laat het boven een pannetje met water smelten)
  • Voeg de gesmolten chocolade toe aan het speculoos mengsel.
  • Goed ondermengen.
  • Koekjes ondermengen.
  • Maak er mooie balletjes van.
  • Prik er een prikkertje in.
  • Laten koelen in de koelkast.

Chocolade tableren

  • Smelt de chocolade in de magnetron.
  • Tussen door goed door de chocolade roeren.
  • Doe dit vaak anders verbrand de chocolade. NOOIT WARMER DAN 45 GRADEN !!!
  • Voelt de chocolade net iets warmer dan je vinger dan is deze goed.
  • Giet 2/3 deel op de marmeren steen en koel deze terug.
  • Doe het terug in het schaaltje met de warme chocolade.
  • Nu alles goed door roeren.
  • Als de melk chocolade 30 graden is, is de temperatuur goed.

Tip: om te testen of de chocolade goed op temperatuur is. Doe je een beetje chocolade op je paletmes. Deze zal vlug mooi opdrogen.

De truffels dippen in de chocolade

  • Dip de truffel met de prikker in de chocolade.
  • Zet ze op vetvrij papier.
  • Haal de prikker eruit.
  • Met een cornetje mooi garneren.

Tip: wil je voor het garneren gekleurde chocolade gebruiken. Gebruik dan kleurstof op olie basis. En meng dit door de chocolade. Zelf gebruik ik graag Collor- Mill

Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je bonbons op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Workshops Chocolade & Taarten

Bent u na het proberen van het recept voor Speculaas – truffel enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.