Toch wel een “ouwe gouwe” de amaretto bonbons. Heerlijke bonbons met een vleugje alcohol. Het fijne aan dit recept is dat je er geen bonbonvorm voor nodig hebt en dus iedereen dit recept kan maken.

Ganache (deel 1)gram
Room100
Glucose35
Gesmolten melk chocolade 135
Gesmolten pure chocolade135
Deel 2
Roomboter 100
Fondant 35
Amaretto 20
Deel 3
Getabeleerde Melk chocolade500
Deel 4
Marsepein200

Benodigdheden

  • Mixer
  • Spuitzak
  • Vetvrij papier / Bakpapier
  • Pannetje
  • Kookplaat
  • Warmte bron
  • Weegschaal
  • Bonbonvorkje
  • Rond uitstekkertje
  • Glad spuitmondje

Bereiding Ganache

  • Breng de room met de glucose aan de kook
  • Meng de gesmolten chocolade onder
  • Af laten koelen
  • Klop de boter met fondant luchtig
  • De afgekoelde ganache toevoegen
  • De amaretto toevoegen
  • Goed luchtig roeren
  • Wanneer de vulling stevig is in een spuitzak doen
  • Mooie puntjes van spuiten op de marsepein rondjes

Chocolade tabeleren

  • Smelt de chocolade in de magnetron
  • Tussendoor goed roeren
  • Doe dit vaak anders verbrand de chocolade, zorg dat de chocolade niet warmer wordt dan 45 graden
  • Voelt de chocolade net iets warmer dan je vinger, dan is deze goed
  • Giet 2/3 deel op de marmeren steen en koel deze terug
  • Doe het terug in het schaaltje met de warme chocolade
  • Nu alles goed door roeren
  • Als de melk chocolade 30 graden is, is de temperatuur goed
  • Tip: om te testen of de chocolade goed op temperatuur is, doe je een beetje chocolade op je paletmes. Deze zal vlug mooi opdrogen.

Marsepein voorbereiden

  • Maak de marsepein mooi plat
  • steek hier kleine rondjes uit
  • leg de plaatjes iets van elkaar af
  • Tip: Dit kun je doen terwijl de ganache aan het afkoelen is

De bonbons opmaken

  • Dompel de bonbons met een vorkje in de chocolade
  • zet ze op vetvrij papier
  • Laat afkoelen
  • Met een cornetje mooi garneren