Wanneer je de chocolade rol met frambozen maakt, is het makkelijk om er plakjes van te snijden. Makkelijker dan van een taart. En het voordeel dat je de cake op een mooie schaal kunt presenteren. Zodat iedereen zelf zijn stukje van de schaal af kan pakken. Om heerlijk op te snoepen.
Het bakken van de chocolade cake is nogal eens gebeurd. Maar na het bakken, leg je de cake op een thee doek. Met het bakpapier naar boven. Haal het papier van de cake. Rol nu de cake in de theedoek. Dan voorkom je dat de cake gaat scheuren. Zo krijg je een mooie strakke chocolade rol met frambozen.
Voor de cake rol | gram |
---|---|
Deel 1 | |
eieren | 200 |
fijne suiker | 125 |
Deel 2 | |
bloem(gezeefd) | 90 |
cacaopoeder | 30 |
Deel 3 | |
boter( gesmolten) | 20 |
Totaal | 465 |
Luchtige crême | gram |
---|---|
Deel 1 | |
boter | 50 |
roomkaas | 185 |
Deel 2 | |
witte chocolade gesmolten | 135 |
Deel 3 | |
slagroom (vloeibaar) | 180 |
Totaal | 370 |
Voor de opmaak | gram |
---|---|
Frambozen of ander fruit |
Tip: Bewaar de cake in de koelkast maar serveer hem niet te koud. Dit komt de smaak ten goede.