Favoriete taart van mij

Als je van spijs houdt is de chocoladetaart met amandel een heerlijke taart. Een lekkere knapperige bodem, met een amandel laagje. Met daarboven een laagje knapperige chocolade En of dat nog niet genoeg is, doen we er nog een lekkere laag pure chocolade ganache over.

Maak je het je eigen makkelijk.

Maak een dag van te voren de : Chocolade ganache, de siroop en de knapperige chocolade. Dat scheelt al een hoop werk op de dag zelf. dat maakt het bakken van de Chocoladetaart met amandel een stuk relaxter.

voor het zoete deeggram
deel 1
Heel ei50
zachte boter120
poedersuiker100
zout1/2 theelepeltje
bloem200
Deel 2
voor de amandelcréme
zachte boter100
fijne suiker100
vanillesuiker1/2 theelepeltje
ei100
amandelpoeder100
totaal870
voor de ganchegram
pure chocolade125
slagroom125
fijne suiker25
zachte boter25
voor de cacaosiroopgram
water50
fijne suiker40
cacaopoeder15
Voor de knapperige chocolade
Melkchocolade 25
zachte boter30
pindakaas125
ijshoorntjes80
Totaal665

Benodigdheden

  • bakvorm 24 cm
  • Mixer
  • Spatels
  • Schaaltjes
  • Pan
  • Bakpapier
  • potje pindakaas
  • ijshoorntjes
  • Oven

Bereiding van het zoete deeg

  • Meng de boter ,poedersuiker, ei, zout onder elkaar
  • Voeg de boter toe.
  • leg het deeg een ½ uur in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet de bakvorm in met boter
  • Rol het deeg uit op 3 mm dikte
  • Vul de vorm met deeg
  • Zet de taart nog 10 minuten in de koelkast
  • Knip een cirkel uit het bakpapier dat iets groter is dan het bakblik
  • Leg dit op het deeg
  • Leg daarop de bonen
  • De taart 10 minuten bakken
  • Maak ondertussen de amandelcrème
  • meng de boter met de suiker
  • mix een voor een de eieren onder
  • Meng de amandelpoeder en vanille erdoor
  • Haal taart uit de oven
  • Draai de temperatuur terug naar 160 graden
  • Haal het bakpapier met de bonen uit de bakvorm
  • Giet de amandelcrème erin
  • Zet de taart terug in de oven
  • Bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar.
  • Tip: Je kunt het deeg ook een dag vantevoren maken. Dan is het deeg goed koud en rolt makkelijker uit.

Bereiding van de Ganache

  • Hak de chocolade in stukje
  • Breng de room met de suiker aan de kook
  • Haal de pan van het vuur
  • Meng de chocolade onder
  • Meng de boter onder
  • Zet de ganache op een koele plaats
  • Moet dit worden zodat je het makkelijk kunt uitsmeren.

Tip: Heb je de ganache een dag van te voren gemaakt. Warm deze dan een beetje op. Zodat het over de taart vloeit.

Bereiding Cacao siroop

  • doe de water, suiker en cacao in een pannetje
  • Goed met de garde roeren
  • Breng dit aan de kook
  • Laat op en zacht vuur een beetje inkoken.
  • Aflaten koelen
  • in een flesje doen zodat je de taart makkelijk kunt besprenkelen met de siroop.

Voor de knapperige chocolade

  • Verkruimel de ijscohoorntjes in kleine stukjes
  • smelt in een schaaltje de melkchocolade in magnetron of au bain-marie
  • Roer de zachte boter onder de chocolade
  • Roer de pindakaas onder onder het chocolade mengsel
  • Voeg 2/3 van de koekjes onder het chocolade mengsel
  • Teken een ronde cirkel van 20 cm op het bakpapier
  • Smeer het chocolade mengsel er op uit
  • Laat 20 minuten in de koelkast hard worden.
  • De overige ijscokruimels bewaren we voor later.

Tip: Als je de chocolade in de magnetron smelt . Roer de chocolade naar enkele seconden goed door. En blijf dit herhalen. De chocolde smelt van binnen uit. Doe je dit niet dan zal de chocolade verbranden.

De ijscohoorntjes kun je in een blender makkelijk verkruimelen. Of in een plastic zakje doen en er met de deegroller over heen rollen.

Op maak van de chocoladetaart met amandel

  • Maak kleine gaatjes in de taartbodem met de onderkant van een kwastje of lepeltje
  • Besprenkel de cacao siroop erover
  • Breng een dun laagje ganache aan
  • Leg de knapperige chocolade op de ganache
  • Doe de overige ganache op de knapperige chocolade
  • Strooi de overige koekje over de ganache

Tip: Strooi de koekje pas over de taart , wanneer je de taart serveert . Deze trekken veel vocht aan en worden anders taai.