Als je van spijs houdt is de chocoladetaart met amandel een heerlijke taart. Een lekkere knapperige bodem, met een amandel laagje. Met daarboven een laagje knapperige chocolade En of dat nog niet genoeg is, doen we er nog een lekkere laag pure chocolade ganache over.
Maak een dag van te voren de : Chocolade ganache, de siroop en de knapperige chocolade. Dat scheelt al een hoop werk op de dag zelf. dat maakt het bakken van de Chocoladetaart met amandel een stuk relaxter.
voor het zoete deeg | gram |
---|---|
deel 1 | |
Heel ei | 50 |
zachte boter | 120 |
poedersuiker | 100 |
zout | 1/2 theelepeltje |
bloem | 200 |
Deel 2 | |
voor de amandelcréme | |
zachte boter | 100 |
fijne suiker | 100 |
vanillesuiker | 1/2 theelepeltje |
ei | 100 |
amandelpoeder | 100 |
totaal | 870 |
voor de ganche | gram |
---|---|
pure chocolade | 125 |
slagroom | 125 |
fijne suiker | 25 |
zachte boter | 25 |
voor de cacaosiroop | gram |
---|---|
water | 50 |
fijne suiker | 40 |
cacaopoeder | 15 |
Voor de knapperige chocolade | |
Melkchocolade | 25 |
zachte boter | 30 |
pindakaas | 125 |
ijshoorntjes | 80 |
Totaal | 665 |
Tip: Heb je de ganache een dag van te voren gemaakt. Warm deze dan een beetje op. Zodat het over de taart vloeit.
Tip: Als je de chocolade in de magnetron smelt . Roer de chocolade naar enkele seconden goed door. En blijf dit herhalen. De chocolde smelt van binnen uit. Doe je dit niet dan zal de chocolade verbranden.
De ijscohoorntjes kun je in een blender makkelijk verkruimelen. Of in een plastic zakje doen en er met de deegroller over heen rollen.
Tip: Strooi de koekje pas over de taart , wanneer je de taart serveert . Deze trekken veel vocht aan en worden anders taai.