Rode biet taartje met gember topping
Met dit rode biet taartje met gember topping zet je een pittig taartje op tafel. Ideaal voor wanneer je wel wat lekkers op tafel wil zetten, maar niet te zoet. Daarnaast zit in dit taartje ook meteen een deel van je dagelijkse aanbevolen groenten verborgen. Win-win dus. (Al kunnen we helaas het rode biet taartje met gember topping alsnog niet als een gezonde taart beschouwen).



Ingrediënten | gram |
Taart | |
Deel 1 | |
halve walnoten | 75 |
bloem | 200 |
fijne kristalsuiker | 150 |
bakpoeder | 2 theelepels |
zuiveringszout | ¼ theelepel |
zout | ¼theelepel |
geraspte rauwe rode bieten | 250 |
rasp van één sinaasappelschil | 1 eetleppel. |
bakgember | 100 |
Deel 2 | |
eieren | 120 |
zure room | 60 |
zonnebloemolie | 115 |
vitamine c tablet fijn gemalen. | 15 |
Totaal | 1.085 |
De topping | |
Deel | 1 |
roomkaas | 150 |
poedersuiker | 60 |
slagroom (vloeibaar) | 70 |
Gembersap | 20 |

Benodigdheden
- oven
- bakpapier
- bakplaat
- springvorm Ø 18 of 20 cm
- rasp
- grote schaal
- 2 kleinere schaaltjes
- garde
- spatel
- plastic handschoenen

Bereiding van de Rode bietjes taart
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Rooster de walnoten ongeveer 10 minuten
- Verhoog de temperatuur naar 175 graden
- Trek de plastic handschoenen aan
- Rasp de rode bietjes (niet te fijn)
- Hak de walnoten in stukjes als ze zijn afgekoeld
- Doe in een grote kom de: bloem, bakpoeder, zuiveringszout, zout en suiker
- Meng dit met een spatel door elkaar.
- Doe boven op dit mengsel de: Geraspte rode bietjes, walnoten, sinaasappel rasp en gember
- NIET ROEREN!
- Doe in een andere kom: Eieren, zure room, zonnebloemolie, fijn gemalen vitamine c tablet
- Giet dit op het bloem / rode bieten mengsel
- Meng nu alles met de spatel goed door elkaar
- Giet het mengsel in de springvorm
- Bak in ongeveer 50 minuten gaar
- In vorm eerst iets laten afkoelen alvorens te lossen
Tip: door een vitamine c tablet fijn te malen blijft de rode kleur van de rode bieten behouden. Het fijn malen kan met de bolle kant van de lepel.

Bereiding van de topping
- klop de roomkaas los
- Hoeft alleen maar glad te zijn
- Meng de poedersuiker onder
- Klop de slagroom onder tot het glazuur stevig wordt
- Voeg het gember nat toe
Tip: Het gember nat kun je krijgen door: ongeveer 6 cm verse gember zeer fijn te raspen en vervolgens uit te knijpen.

Op maak van de Rode bietjes taart
- Laat de taart goed afkoelen
- Doe met een glaceer mes de topping over de taart.
Tip: Deze taart is het lekkerst als je hem direct serveert. Bewaren in de koelkast. Maar voor je het gaat eten. Altijd even op kamer temperatuur laten komen
Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor de Rode bietjes taart met topping enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.