
Recept Slagroom Truffels.


Ingrediënten | gram |
De vulling | |
Deel 1 | |
Roomboter | 250 |
Fondant | 250 |
Room | 165 |
Brandewijn | 12,5 |
Totaal | 578,5 |
voor de buitenkant. | |
pure chocolade | naar wens |
cacaopoeder | naar wens |
poedersuiker | naar wens |

Bereiding recept slagroom truffels
- Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn
- Klop de roomboter zalfig (zacht)
- Voeg de fondant toe
- Meng dit goed door elkaar
- Voeg een klein beetje room toe
- Mix tot dit volledig is opgenomen door de boter
- Voeg dan weer een beetje room toe
- Herhaal dit , tot dat alle room onder is vermengd
- Voeg daarna de brandewijn toe aan de truffel
TIPS:
- Mix het niet te luchtig anders zakken de truffels gauw in
- De brandewijn is smaakloos. Je proeft het niet terug in de truffels
- Door de brandewijn toe te voegen smaakt de truffel fris
- Je kan ook de alcohol weg laten
Benodigdheden:
- mixer
- schaaltjes om af te wegen
- vorkje
- spuitzak
- 2 (dien) blaadjes
- vetvrij papier
- magnetron/ warmte bron

Bereiding Vulling
- Doe de vulling in een spuitzak
- Leg vetvrij papier op een plaatje
- Spuit er mooie ovaaltjes van
- Doe ze in de vriezer
Tips:
Wanneer de truffels zijn bevroren kun je ze het beste in een plastic zak/bak in de vriezer leggen. Je kunt dan op het moment dat je truffels wilt eten een aantal van de truffels uit de vriezer halen en deze opmaken.
Op maak van de Truffels
- Smelt zoveel pure chocolade als je nodig hebt. Dit is afhankelijk van het aantal truffels dat je wilt gebruiken
- Doe op een ander bord de cacao poeder
- Om het wat zoeter te maken kun je dit vermengen met poedersuiker
- Haal een paar bevroren truffels uit de diepvries
- Dompel ze met het vorkje onder de pure chocolade
- Leg ze gelijk op de cacao
- Laat de chocolade een klein beetje stollen
- Rol ze dan door de cacao
Tips:
Haal nooit meer truffels dan nodig is uit de diepvries. De truffels zijn maar een tot twee dagen houdbaar. Wat over is in de koelkast bewaren.

Succes en veel plezier met bakken. Zie ik je taart op Facebook verschijnen? Tag mij of gebruik #creatiefenlekker

Nogmaals heel erg bedankt voor de onwijs gezellige middag! Ik heb allemaal positieve reacties mogen ontvangen van de mede leidsters.
Tot de volgende keer.
- Lotte -

Trudie, wat was het gezellig en wat hebben we toch lekker bonbons gemaakt. Iedere bonbon in de Luxe Paasei was weer verrassend om te proeven. Ook tijdens het maken van de bonbons bleven we snoepen van de lekkere chocolade. Je hebt hard moeten werken met zoveel vrouwen tegelijk, maar het eindresultaat mocht er zijn! Jammer dat hij al weer op is. Tijd om weer nieuwe te komen maken 😉
- Katrien -

- Daphne van der Horst -

- Leo De Bourbon te Oss -
Workshops Chocolade & Taarten
Bent u na het proberen van het recept voor Carrot Cake enthousiast geworden? Een workshop van Creatief & Lekker valt altijd in de smaak.
Neem dan contact met ons op via het onderstaand contactformulier of via tel: 06 – 485 467 57. Je kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram.